Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πενήντα ετικέτες ελληνικών κρασιών στη Διεθνή Έκθεση Οίνου ProWine China

Πενήντα ετικέτες ελληνικών κρασιών στη Διεθνή Έκθεση Οίνου ProWine China

Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η Διεθνής Έκθεση Οίνου στη Σαγκάη της Κίνας, η οποία άνοιξε χθες τις πύλες της για το κοινό και παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, περισσότερες από 50 ετικέτες ελληνικών κρασιών.

Στο ελληνικό περίπτερο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), συμμετέχουν 7 οινοποιεία με κρασιά που εκπροσωπούν ευρεία γκάμα από αφρώδη, λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά, καθώς και το τσίπουρο, και ονομασίες προέλευσης όπως Ζίτσα, Μαντινεία, Αμύνταιο, Σαντορίνη, Σάμος και Άγιο Όρος. Όλα είναι κυρίως από ελληνικές ποικιλίες και πωλούνται ήδη στην αγορά της Κίνας.

Η έκθεση ProWine China, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, διανύει ήδη το 6ο έτος λειτουργία της και έχει πλέον εδραιωθεί στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί θα παρουσιάσουν τα εκλεκτής ποιότητας κρασιά τους σε κινέζους και όχι μόνο αγοραστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ProWine China 2018 συμμετείχαν 750 οινοπαραγωγοί και διανομείς από 39 χώρες, ενώ ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών ανήλθε στους 18.900, αύξηση 33,2% σε σύγκριση με ProWine του 2017.

Ο κλάδος του οίνου στην Ελλάδα έχει προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών αγοραστών οι οποίοι δύναται να προωθήσουν τις ελληνικές ετικέτες στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή