Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Άσχημα νέα: Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πλέον πως ο κορονοϊός μεταδίδεται και από τον αέρα

Περίπου 4,7 εκατομμύρια Ισπανοί μολύνθηκαν από κορονοϊό – Newsbeast

Το ποσοστό του ισπανικού πληθυσμού που έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό σχεδόν διπλασιάστηκε, στο 10%, ή περίπου 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι, στο δεύτερο κύμα της επιδημίας από τα τέλη του καλοκαιριού, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου μιας έρευνας αντισωμάτων, που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο.

Περισσότεροι από 51.400 άνθρωποι έκαναν τεστ και απάντησαν σε ερωτήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία, στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας επιπολασμού, που δείχνει ότι οι μολύνσεις έχουν κατά πολύ υπερβεί τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισπανία των περισσότερων από 1,75 εκατομμυρίων.

«Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί…, οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος», εξήγησε η Ραχέλ Γιότι, διευθύντρια του ινστιτούτου Carlos III Health, που ηγήθηκε μαζί με άλλους της έρευνας.

Ο επιπολασμός στη Μαδρίτη είναι ο υψηλότερος από όλες τις ισπανικές περιφέρειες, με το 18,6% του πληθυσμού να έχει θετικό τεστ αντισωμάτων COVID-19.

Προηγούμενα αποτελέσματα της έρευνας που είχαν δημοσιευτεί τον Ιούλιο, αφότου υποβλήθηκαν σε τεστ σχεδόν 70.000 άνθρωποι το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, είχαν δείξει ένα ποσοστό επιπολασμού λίγο πάνω από το 5%.

Η Ισπανία μετρά 48.401 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, με 388 τις τελευταίες 24 ώρες.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα καταγράφηκαν 10.328 κρούσματα νέου κορονοϊού, με αποτέλεσμα το σύνολο από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 1.762.212.


Πηγή