Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Περιφέρεια Αττικής: Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά [εικόνες]

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» συνοδεία χρηματικών επάθλων στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά στα Μανιάτικα, στο πλαίσιο του θεσμού που καθιέρωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Τα βραβεία απενημε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στις μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου: Έ. Δημητρουλάκη, Δ. Μπασδέκη και Κ. Κουκουβέλα, που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2020-21 και συνοδεύτηκαν από τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα, 400 ευρώ για την μαθήτρια της ‘Α Λυκείου, 500 ευρώ της Β΄ Λυκείου και 600 ευρώ της Γ΄Λυκείου.

Περιφέρεια Αττικής: Διευρυμένη σύσκεψη για το ωράριο τροφοδοσίας των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Η περιφέρεια Αττικής έκανε πλήρη ανακαίνιση της υπόγειας διάβασης Συγγρού και Δαβάκη -Πώς την ονόμασε

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Χαράλ. Αλεξανδράτος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αλιείας, Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής Στ. Βοϊδονικόλας και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Στ. Μελάς.

Πατούλης: Στο πρόσωπο των μαθητών που βραβεύτηκαν, τιμώνται όλοι οι μαθητές για την καθημερινή τους προσπάθεια

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι στο πρόσωπο των μαθητών που βραβεύθηκαν τιμώνται όλοι οι μαθητές για την καθημερινή προσπάθεια που καταβαλουν προκειμένου να αναπτύξουν τις αρετές που διδάσκει η γενική και καλλιτεχνική παιδεία και τόνισε: «Ο διαχρονικός Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης μέσα από την ζωή και την τέχνη του δίδαξε αυτές τις αρετές και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το θεσμό των συγκεκριμένων βραβείων που εμπνευστήκαμε ως Περιφέρεια και αγκαλιάζετε κι εσείς με την αγάπη και τον ενθουσιασμό σας».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο του θεσμού δίνει κάθε χρόνο από ιδίους πόρους, σε κάθε ένα (8 συνολικά) Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αττικής το ποσό των 1.500 ευρώ για τη βράβευση 3 μαθητών-μαθητριών, που προήχθησαν ή αποφοίτησαν με τον υψηλότερο βαθμό, σε κάθε μία εκ των τριών τελευταίων τάξεων του κάθε σχολείου (δηλαδή από ένα βραβείο για κάθε τάξη), μαζί με μία αναμνηστική πλακέτα της Περιφέρειας.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση στο Μουσικό σχολείο Πειραιά


Πηγή