Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Πιθανή η απώλεια μέρους της δυναμικής της γερμανικής οικονομίας

Η ανοδική πορεία που καταγράφει η γερμανική οικονομία έχει διευρυνθεί και αναμένεται να συνεχιστεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Ωστόσο, είναι πιθανό να χάσει μέρος της δυναμικής της μετά τις ισχυρές επιδόσεις στους πρώτους έξι μήνες του έτους, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

«Η ανοδική πορεία της γερμανικής οικονομίας διευρύνεται. Εκτός των καταναλωτικών δαπανών και των κατασκευών, έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές και οι επενδύσεις σε εξοπλισμό», ανέφερε το υπουργείο στη μηνιαία έκθεσή του, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση στους τρεις πρώτους μήνες τους έτους και κατά 0,6% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, χάρη στις αυξημένες δαπάνες των νοικοκυριών και του δημόσιου τομέα καθώς και υψηλές επενδύσεις σε κτίρια και εξοπλισμό.

«Οι δείκτες δείχνουν μια συνέχιση, σε ταχύ ρυθμό, της ανοδικής πορείας στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν και όχι ακριβώς με τη δυναμική του πρώτου εξαμήνου του έτους», ανέφερε το υπουργείο.

localStorage.clear();


Πηγή