Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πλεύρης: Άνοιξη θα γίνουν οι εκλογές -Η ΝΔ πάει στην πρώτη κάλπη για αυτοδυναμία, άλλη κουβέντα οι συνεργασίες

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και για την αυτοδυναμία που ζητά η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών: «Αμα πάρουμε την καταληκτική ημερομηνία είμαστε στους 7 μήνες πριν τις εκλογές. Προφανώς όταν έχει μπει σε αυτό το χρονικό διάστημα, βρίσκεσαι σε μία ιδιαίτερη περίοδο που όπως είπε και ο πρωθυπουργός «μυρίζει» εκλογές. Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, η ώρα τους προφανώς δεν είναι αναγκαστικά ο Ιούλιος, έχει πει θα είναι άνοιξη οι εκλογές, άρα θεωρώ μετά τις γιορτές θα υπάρχει μία μεγαλύτερη ένταση της προεκλογικής περιόδου».

Στην ερώτηση για τον αν θα υπάρξει περιθώριο συνεργασιών στις εκλογές όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο: «Υπάρχει μία κάλπη αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν δύο κάλπες και να μην παρασύρεται ο κόσμος. Η Νέα Δημοκρατία θα κατέβει σε αυτή την κάλπη, προκειμένου να έχει τον αριθμό που θα την φέρει στην αυτοδυναμία, στις δεύτερες εκλογές υποχρεωτικά που θα γίνουν. Από εκεί και πέρα και το ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός, αυτός είναι ο στόχος και αυτό πάμε να παλέψουμε. Στις δημοκρατίες ο λαός ψηφίζει και έρχεται ένα αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να το διαχειριστούν τα κόμματα. Εμείς θέλουμε την αυτοδυναμία, από εκεί και πέρα αν χρειαστούν συνεργασίες είναι μία άλλη κουβέντα».

Δείτε τι είπε ο Θάνος Πλεύρης:


Πηγή