Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ποιος είναι ο 17χρονος με το ελληνικό όνομα που συνελήφθη για το μακελειό στο Τέξας

Δημήτρης Παγουρτζής ονομάζεται ο έφηβος που συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος του μακελειού στο λύκειο Santa Fe του Τέξας, με τους 10 νεκρούς και τους 10 τραυματίες.

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ο 17χρονος Δημήτρης εισέβαλε  στην αίθουσα των καλλιτεχνικών του σχολείου, πυροβολώντας, αρχικά μία μαθήτρια στο πόδι και στη συνέχεια αδιακρίτως.

Όπως αναφέρει η Telegraph o Παγουρτζής είχε ενεργή παρουσία στα social media.

Στο λογαριασμό του στο Facebook, πριν διαγραφεί, υπήρχε φωτογραφία του με ένα μπλουζάκι με το σλόγκαν «γεννημένος να σκοτώνω».

Στη σελίδα του στο Instagram, που επίσης δεν υπάρχει πια, υπήρχαν φωτογραφίες από όπλα και μαχαίρια.

Οι συμμαθητές του έκαναν λόγω για ένα εσωστρεφές αγόρι. «Ήταν πολύ ήσυχος» είπε ο συμμαθητής του Mateo Twilley στο CNN. Άλλοι μίλησαν για το μπούλινγκ που δεχόταν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας όμως, Greg Abbott δεν υπήρχαν σημάδια ότι έκρυβε κάτι ύποπτο. «Δεν είχε εγκληματικό παρελθόν» είπε. Ανέφερε επίσης ότι ο 17χρονος σκόπευε μετά το μακελειό να αυτοκτονήσει. Τελικά παραδόθηκε στις Αρχές.

«Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει» είπε ο Abbott, αναφερόμενος στα όσα βρήκε η Αστυνομία στα ημερολόγια του Δημήτρη.

localStorage.clear();


Πηγή