Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πολάκης: Απόδειξη συντριπτικής ήττας η πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Πολάκης: Απόδειξη συντριπτικής ήττας η πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου

«Απόδειξη συντριπτικής ήττας» για το αφήγημα της «σκευωρίας», χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης την πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Έχετε ξεφτιλιστεί με το σημερινό. Το ότι προσπαθείτε να επεκτείνετε αγωνιωδώς και να στηρίξετε την υπόθεση της σκευωρίας με άλλες καταθέσεις και όχι για τη Novartis, είναι αποδοχή συντριπτικής ήττας γι΄αυτό που πήγατε να στήσετε», είπε ο κ. Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Σάμπυ Μιωνή, στην κατάθεση του οποίου έχει βασιστεί η πρόταση διεύρυνσης: «Αν είναι «Ρασπούτιν» ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί όπως λέτε μπήκε μέσα σε μια ιδιωτική διαφορά του Φιλιππάκη,του Μιωνή και του Παπασταύρου, ο Αντώνης Σαμαράς τι είναι;».

Και για την Αντεισαγγελέα Εφετών όμως, την Ελένη Ράικου, ο κ. Πολάκης είπε ότι «θυμήθηκε να πει Ρασπούτιν τον Παπαγγελόπουλο» αλλά όταν της κατατέθηκαν σοβαρές υποθέσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ, περιλαμβανομένης και ανάθεσης σε εταιρεία που αφορούσε τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, δεν κινήθηκε».

«Η πλημμύρα δεν είχε καταστρέψει μόνο τα της Novartis, είχε καταστρέψει και άλλα. Αυτή είναι η κ. Ράικου. Και τους διορισμούς που είχαν γίνει επί ημερών Άδωνι Γεωργιάδη, πάλι δεν τους ερεύνησε. Δεν έπαιξε πενιά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης.

Μαρκόπουλος: O ρόλος ενός υπουργού αρμόδιου για τη Διαφθορά είναι α μιλάει για λεφτά επιχειρηματιών;

Σε όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που διερευνά την πολιτεία του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

«Είναι ή όχι προς διερεύνηση η καταγγελία για απόπειρα εκβίασης εις βάρος των Σάμπυ Μιωνή και Σταύρο Παπασταύρου; Θα πρέπει να σιωπήσουμε στα ιλιγγιώδη ποσά που ακούστηκαν εντός της διαδικασίας; Ακούσαμε να ζητούνται χρήματα. Να ακουστούν ή όχι οι αλήθειες; Να τα μάθουμε βρε παιδί μου. Να δούμε τα λεφτά» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι δόκιμο, είναι ηθικό να συζητιούνται ποσά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου; Ακούσαμε για χρήματα, λεφτά, να μιλάει για λεφτά ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Ο βουλευτής αναρωτήθηκε αν είναι ο ρόλος ενός υπουργού αρμόδιου για τη Διαφθορά, να μιλάει για λεφτά επιχειρηματιών.

«Είναι ο ρόλος του αυτός; Τι είναι αυτό; Αυτή την Αριστερά είχατε τάξει προεκλογικά το 2015; Νταραβέρια και συζητήσεις για όφελος επιχειρηματιών ή ενδεχομένως – για να σεβαστούμε και το τεκμήριο της αθωότητας του κ. Παπαγγελόπουλου – για να λήξει μια ιδιωτική υπόθεση; Τι είστε τελικά; Υπουργοί του κάθε επιχειρηματία; Εσείς της Αριστεράς; Που θα φέρνατε το νέο; Εμείς είμαστε το παλιό, να μας κατατροπώσετε. Εσείς είστε το νέο. Ξέρετε δεν τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Είναι ενδιαφέροντα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Παρατήρησε δε, ότι «σήμερα ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πράγματα για τον κ. Παππά» και πως ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρέπει να προσέλθει εκ νέου στην ειδική επιτροπή, διότι χρειάζονται διευκρινίσεις.

Ραγκούσης: Ομολογία συντριβής η πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

«Κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι η σημερινή σας πρόταση είναι επίσημη ομολογία συντριβής σας», ανέφερε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Αν είχε τεκμηριωθεί η ύπαρξη σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, θα είχε τεκμηριωθεί και η ύπαρξη ενός: του αρχισκευωρού, του «Ρασπούτιν». Οπότε δεν θα είχατε καμία ανάγκη ούτε για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ούτε για περαιτέρω εξετάσεις μαρτύρων, ούτε για καθυστερήσεις. Ερευνήστε όσο θέλετε και όσα θέλετε. Και για τον Παπαγγελόπουλο και για τη μάνα του και για τον πατέρα του και όλους όσους εσείς νομίζετε ότι πρέπει να διερευνηθούν μπας και κάτι στο τέλος σας προκύψει», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Δ. Παπαγγελόπουλου με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στο γραφείο του Νίκου Παππά. «Μας λένε, είναι δουλειά του υπουργού να παρεμβαίνει; Είναι δουλειά του υπουργού να μεσολαβεί, να προκύψουν διακανονισμοί; Δεν μου λέτε, αγαπητοί συνάδελφοι, ας πούμε ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού. Είναι δουλειά του πρωθυπουργού; Είναι δουλειά του Αντώνη Σαμαρά να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα, λίγα χρόνια πριν, και ευχόμαστε να τα έχει κάνει και να το πει δημοσίως μετά από παρέμβαση Νετανιάχου και όχι μετά από παρέμβαση άλλων εξωθεσμικών κέντρων…».


Πηγή