Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πολιτικός πολιτισμός: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ψηφίζει Παπαθανάση -Κι ας κατεβαίνουν στην ίδια εκλογική περιφέρεια

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξυμνεί τον αναπληρωτή υπουργό του Νίκο Παπαθανάση, παρότι κατεβαίνουν υποψήφιοι στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Σε μια επίδειξη σπάνιου πολιτικού πολιτισμού ακόμη και για υποψήφιους του ίδιου πολιτικού χώρου, ο υπουργός Ανάπτυξης υποδέχεται με αποθεωτικά λόγια τον κ. Παπαθανάση στην εκλογική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα Αθηνών. Μάλιστα, δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει και ο ίδιος.

«Όχι μόνον είναι από εμένα καλοδεχούμενος, αλλά δεν σας κρύβω ότι ήταν κάτι που ήθελα πολύ να συμβεί, διότι πιστεύω του αξίζει. Είναι προφανές ότι ξεκινά αυτή την μάχη με μία πρώτη ψήφο δεδομένη, την δικιά μου! Θα ήταν αδιανόητο για μένα να μην τον υποστηρίξω σε αυτή του την προσπάθεια με την ίδια ζέση που εκείνος με υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια και ήθελα με αυτή μου την ανάρτηση να του ευχηθώ δημοσίως να κατορθώσει να εκλεγεί!», γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάνοντας μια αναδρομή στη σχέση τους, θυμάται πώς του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης ότι θα συγκατοικήσουν στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«’Ηταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου του 2019 όταν είχαμε μόλις επιτύχει την πρώτη μας μεγάλη νίκη επί του Σύριζα (η δεύτερη θα ακολουθήσει σε λίγους μήνες) και στο τηλέφωνο ήταν ο νεοεκλεγείς τότε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Άδωνι θέλω να είσαι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μου αλλά σου έχω ένα μεγάλο Δώρο, ένας από τους Υφυπουργούς σου θα είναι ο Νίκος Παπαθανάσης»…» θυμάται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Παραδέχεται πως «τότε τον Νίκο τον ήξερα ως Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, ως έναν από τους πλέον εμπίστους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχα συνεργαστεί μαζί του, είχα δει πώς είχε κρατήσει το κόμμα όρθιο παραλαμβάνοντας μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν τον ήξερα ακόμη καλά». Ωστόσο, όπως γράφει «ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή».

Ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι ακόμη και όταν ο κ. Παπαθανάσης αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης το 2020, δεν διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους. «Ξέρετε μία τέτοια αναβάθμιση μπορεί αν κάποιος δεν το χειριστεί καλά να προκαλέσει, ανόητους εγωισμούς και να χαλάσει το καλό κλίμα σε μία ομάδα. Ο Νίκος και πάλι το χειρίστηκε άψογα και με σεβασμό σε μένα και στις αρμοδιότητες μου. Το γράφω διότι ούτε αυτονόητο είναι σε Κυβερνητικές Συνεργασίες ούτε σύνηθες. Σε μας απλά δεν άλλαξε μεταξύ μας τίποτε και συνεχίσαμε αγαπημένοι στους νέους μας ρόλους όπως τους είχε ορίσει ο Πρωθυπουργός», αναφέρει.

Νίκος Παπαθανάσης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Εκλογές 2023: Υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αττικής με τη ΝΔ ο Νίκος Παπαθανάσης

Τονίζει δε ότι ο κ. Παπαθανάσης «Ήταν ο στενότερός μου συνεργάτης όλα αυτά τα χρόνια, έντιμος, μεθοδικός, εργατικός και πρόθυμος να βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα προέκυπτε» και πως «ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν στενοχωρήσαμε ο ένας τον άλλον, ποτέ δεν πήραμε κάποια σοβαρή απόφαση, ακόμη και σε θέματα που ήταν εκτός της τυπικής μας αρμοδιότητας χωρίς να το συζητήσουμε διεξοδικά και πάντα μα πάντα έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στο Υπουργικό μου Αξίωμα και τον Ευχαριστώ για αυτό».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Νίκο Παπαθανάση

ΝΙκολάου (Νίκου) Παπαθανάση Εγκώμιον!

Ήταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου του 2019 όταν είχαμε μόλις επιτύχει την πρώτη μας μεγάλη νίκη επί του Σύριζα (η δεύτερη θα ακολουθήσει σε λίγους μήνες) και στο τηλέφωνο ήταν ο νεοεκλεγείς τότε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Άδωνι θέλω να είσαι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μου αλλά σου έχω ένα μεγάλο Δώρο, ένας από τους Υφυπουργούς σου θα είναι ο Νίκος Παπαθανάσης»…τότε τον Νίκο τον ήξερα ως Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, ως έναν από τους πλέον εμπίστους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχα συνεργαστεί μαζί του, είχα δει πώς είχε κρατήσει το κόμμα όρθιο παραλαμβάνοντας μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν τον ήξερα ακόμη καλά. Ορκιστήκαμε μαζί με τους άλλους δύο άξιους Υφυπουργούς και αρχίσαμε την δουλειά από την πρώτη μέρα. Μπορώ να το πω, αν και θα το θυμάστε σίγουρα, ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή. Η ευγένεια και η εργατικότητα του με κέρδισαν και όταν ξέσπασε ο Covid μαζί και με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη τότε, γίναμε η αχώριστη ομάδα κρούσης για το Εμπόριο υπό αδιανόητα αντίξοες συνθήκες. Ακόμη θυμάμαι πώς μετράγαμε με την μεζούρα για να βρούμε τον τρόπο να πείσουμε τους γιατρούς για το πώς θα άνοιγε με κανόνες η εστίαση ή την μάχη που δώσαμε για να μείνουν τότε ανοικτές οι λαϊκές αγορές εις πείσμα πολλών.

Ο καλός του χαρακτήρας όμως φάνηκε και στην αναβάθμιση του σε Αναπληρωτή Υπουργό τον Αύγουστο του 2020. Ξέρετε μία τέτοια αναβάθμιση μπορεί αν κάποιος δεν το χειριστεί καλά να προκαλέσει, ανόητους εγωισμούς και να χαλάσει το καλό κλίμα σε μία ομάδα. Ο Νίκος και πάλι το χειρίστηκε άψογα και με σεβασμό σε μένα και στις αρμοδιότητες μου. Το γράφω διότι ούτε αυτονόητο είναι σε Κυβερνητικές Συνεργασίες ούτε σύνηθες. Σε μας απλά δεν άλλαξε μεταξύ μας τίποτε και συνεχίσαμε αγαπημένοι στους νέους μας ρόλους όπως τους είχε ορίσει ο Πρωθυπουργός.

Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν στενοχωρήσαμε ο ένας τον άλλον, ποτέ δεν πήραμε κάποια σοβαρή απόφαση, ακόμη και σε θέματα που ήταν εκτός της τυπικής μας αρμοδιότητας χωρίς να το συζητήσουμε διεξοδικά και πάντα μα πάντα έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στο Υπουργικό μου Αξίωμα και τον Ευχαριστώ για αυτό.

Ήταν ο στενότερος μου συνεργάτης λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια, έντιμος, μεθοδικός, εργατικός και πρόθυμος να βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα προέκυπτε.

Και τώρα με το «Καλάθι» παρών από την πρώτη στιγμή με τις ιδέες του, το «Καλάθι» γεννήθηκε από μία συζήτηση μεταξύ μας και είναι «παιδί» και των δυό μας εξίσου.

Στο Ελληνικό, στα Ναυπηγεία, στη Microsoft, στην Amazon κλπ ο αγαπημένος μου Νίκος ήταν σε όλα εκεί να βοηθήσει όταν τον χρειαζόμουν.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ανακοινώσει την κάθοδο του στις επόμενες Εθνικές Εκλογές με σταυρό προτίμησης στην ίδια εκλογική Περιφέρεια με μένα, στον Βόρειο Τομέα των Αθηνών. Όχι μόνον είναι από εμένα καλοδεχούμενος αλλά δεν σας κρύβω ότι ήταν κάτι που ήθελα πολύ να συμβεί διότι πιστεύω του αξίζει. Είναι προφανές ότι ξεκινά αυτή την μάχη με μία πρώτη ψήφο δεδομένη, την δικιά μου! Θα ήταν αδιανόητο για μένα να μην τον υποστηρίξω σε αυτή του την προσπάθεια με την ίδια ζέση που εκείνος με υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια και ήθελα με αυτή μου την ανάρτηση να του Ευχηθώ Δημοσίως να κατορθώσει να εκλεγεί!

Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μου στην Βόρεια Αθήνα θα βρουν στο πρόσωπο του Νίκου Παπαθανάση έναν ακόμη Άξιο εκπρόσωπο τους!
Νίκο μου καλή σου επιτυχία και σε ευχαριστώ που απεδείχθης πράγματι ως συνεργάτης, το «δώρο» που μου υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνο το βράδυ.


Πηγή