Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Super League: Πήρε το ντέρμπι Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, νίκησε 1-0 τον Άρη με ψαλιδάκι του Ίνγκασον

Ένα γκολ με ψαλιδάκι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει με 1-0 τον Άρη, στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης για τη 16η αγωνιστική της Super League.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασε και πέναλτι στο 22ο λεπτό με τον Σβαμπ, ωστόσο κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης, για να επιστρέψει σε νίκες επί του μεγάλου του αντιπάλου έπειτα από 19 μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ήταν τον Μάιο του 2021 με 2-0, ξανά στο γήπεδο της Τούμπας.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «ασπρόμαυροι» ανέβηκαν ξανά στην τρίτη θέση του πίνακα, όπου ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό, έχοντας πλέον μόλις στο +3 τη δεύτερη ΑΕΚ, ενώ οι «κίτρινοι» έμειναν στην έκτη θέση και τους 25 βαθμούς.

Super League: Κυρίαρχος στο πρώτο μέρος του ντέρμπι ο ΠΑΟΚ -Ισορρόπησε στην επανάληψη ο Άρης, αλλά δεν του αρκούσε

Έπειτα από ένα πρώτο τέταρτο με ένταση, μονομαχίες και μαρκαρίσματα, ο ΠΑΟΚ άσκησε πίεση στην περιοχή του Άρη. Και, στο 17′, από κόρνερ του Γιάννη Κωνσταντέλια, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χουάν Ιτούρμπε, με το VAR και τον Τάμας Μπογκνάρ να συμφωνούν για πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών, πέντε λεπτά μετά, ανέλαβε ο Σβαμπ, όμως ο Χουλιάν Κουέστα, με τη βοήθεια του δοκαριού, κράτησε το μηδέν.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι, στο 29′, με υπέροχη ατομική ενέργεια έπειτα από βολέ του Κουέστα, πέρασε δύο αντιπάλους ωστόσο το πλασέ του προ του Ντόμινικ Κοτάρσκι βρήκε δίχτυα από την εξωτερική πλευρά κι ενώ ήταν τέσσερις του Άρη με δυο του ΠΑΟΚ. Τρία λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη πέρασε δίπλα από τη δεξιά δοκό της εστίας του Κουέστα, για να έρθει και δεύτερο δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 34′, έπειτα από πίεση και κλέψιμο, στο πλασέ του Κάλεντ Νάρεϊ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε παρόμοια φάση, πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουέστα απέκρουσε το νέο σουτ του Νάρεϊ, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ήρθε το 1-0. Από νέο κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά από τον Μάρβιν Πίρσμαν κι ο Ίνγκασον με ψαλιδάκι άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν τη λήξη, ο Ιτούρμπε απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, σε μια προσπάθεια αντίδρασης των φιλοξενούμενων.

Εντελώς διαφορετική η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ασπρόμαυρους» να δίνουν χώρο. Ο Άρης κράτησε περισσότερο την μπάλα, με τον Ιτούρμπε να αστοχεί με το κεφάλι στο 61′. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ρυθμό, με τον Ντάγκλας Αουγκούστο να υποχρεώνει σε δύσκολη επέμβαση τον Κουέστα στο 70′.

Ήταν κι η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς, με την ομάδα του Λουτσέσκου να φτάνει ξανά τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση και στο -3 από την ΑΕΚ. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου, από την άλλη, παρέμεινε στην εξάδα, χάνοντας όμως έπειτα από έξι αγωνιστικές.

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (82′ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ (76′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (87′ Μουργκ), Ολιβέιρα (77′ Τόμας)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (79′ Καμάτσο), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63′ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι, Μαντσίνι


Πηγή