Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πορείες κατά της επίσκεψης Ομπάμα και στην Κρήτη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ηράκλειο και στα Χανιά στην Κρήτη, εναντίον της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Τη διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας και την πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, φορείς και συλλογικότητες χαρακτηρίζοντας «πρόκληση την επίσκεψη αυτή για τον Ελληνικό λαό» .

Στη διαμαρτυρία κυριάρχησαν συνθήματα, όπως «έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσουν οι αμερικανό – νατοϊκές βάσεις στον τόπο μας, έξω από ΝΑΤΟ – Δ.Ν.Τ., καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά αποδοχή του νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο, καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Στην πόλη των Χανίων πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες. Το ένα συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων απο διάφορους φορείς και συλλογικότητες. Το άλλο διοργανώθηκε κυρίως απο την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων στην πλατεία 1866.

Και στα δύο κυριάρχησαν αντιαμερικανικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, ενώ ολοκληρώθηκαν με πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωτογραφία: flashnews.gr


Πηγή