Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ποσό που… ζαλίζει για μια κάρτα παίκτη μπέιζμπολ: Δόθηκαν 12,6 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Μια πολύ περιζήτητη και εξαιρετικά σπάνια κάρτα ενός θρυλικού παίκτη μπέιζμπολ, του Μίκι Μαντλ (Mickey Mantle), κατέρριψε ρεκόρ ποσού πώλησης.

Όντας σε άριστη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι χρονολογείται στο μακρινό 1952, έγινε η πιο ακριβή κάρτα που έχει δημοπρατηθεί ποτέ, καθώς πωλήθηκε για 12,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ για την πιο ακριβή συλλεκτική κάρτα που πωλήθηκε ήταν μια με τον Χόνους Ουάγκερ (Honus Wagner) του 1909, η οποία έφτασε τα 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μαντλ, ένας από τους πιο αγαπημένους και διάσημους θρύλους του μπέιζμπολ, ο οποίος πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στους New York Yankees από το 1951 έως το 1968, όπου στέφθηκε επτά φορές πρωταθλητής World Series, πέθανε το 1995.

Συμμετείχε στο εμβληματικό ντοκιμαντέρ Baseball του Κεν Μπερνς το 1994, στο οποίο μοιράστηκε συναρπαστικές πληροφορίες για την καριέρα του. Γενικά, οι άνθρωποι που αγαπούν το μπέιζμπολ, έχουν τον Μαντλ σε περίοπτη θέση στην εκτίμησή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που τον Ιανουάριο του 2021, μια παρόμοια κάρτα του Μαντλ πωλήθηκε για 5,2 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, αυτήν τη φορά ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία με το ποσό που δόθηκε.


Πηγή