Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πού επικεντρώνεται η έρευνα για την αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ

Σαράντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και είκοσι δύο τραυματίστηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Κατμαντού, το χειρότερο εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες στο Νεπάλ, και η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του αεροσκάφους της εταιρείας US-Bangla Airlines και του πύργου ελέγχου.

Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη και τυλίχτηκε στις φλόγες την ώρα της προσγείωσης, έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί. Κατά τον διευθυντή του αεροδρομίου, μένει να καθοριστεί αν έκανε λάθος ο πιλότος ή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ των πιλότων και του πύργου ελέγχου, που δημοσιεύθηκε σε μέσα ενημέρωσης, μοιάζει να δείχνει ότι υπάρχει σύγχυση σε ό,τι αφορά τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει το αεροσκάφος για να προσγειωθεί στη μοναδική πίστα του αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Ίμραν Ασίφ έκανε λόγο για σύγχυση από την πλευρά του πύργου ελέγχου.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία ακριβώς πριν το δυστύχημα. Το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης, πέρασε το συρματόπλεγμα που βρίσκεται γύρω από το αεροδρόμιο, με τα καύσιμά του να χύνονται στο έδαφος, προτού σταματήσει και πάρει φωτιά.

localStorage.clear();


Πηγή