Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πρεμιέρα Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες -Συγχαρητήρια για την εκλογή του από Όλαφ Σολτς | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε τετ α τετ με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, στις Βρυξέλλες.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον Ολαφ Σολτς, τον συνεχάρη για την εκλογή του ως Καγκελάριος. Από την πλευρά του και ο κ. Σολτς συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την εκλογική του νίκη στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον νέο Γερμανό Καγκελάριο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον νέο Γερμανό Καγκελάριο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Κατά τη συνάντησή τους στο ετήσιο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Περέζ, συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του στις εκλογές, ενώ και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με την επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών
Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με την επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την άποψη ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πως είναι πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξη επιστρέφει. Οι δυό τους, συμφώνησαν για τη διεξαγωγή κοινής εκδήλωσης στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Ανδρουλάκης ζητάει από την ΕΕ εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Νωρίτερα κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και τόνισε πως δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να την εξοπλίζει. Μάλιστα άφησε αιχμές για την Ισπανία, η οποία πρόσφατα επέκτεινε παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν.


Πηγή