Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Προειδοποιητικά πυρά Ντομπρόφσκις στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σήμερα ότι τα προκαταρκτικά σχέδια της Ιταλίας για τον πρροϋπολογισμό του επόμενου έτους δεν φαίνεται να είναι σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής από τις συνομιλίες (στην Ιταλία) δεν φαίνεται να είναι σύμφωνο με το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια διάσκεψης στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, αναφέρθηκε στην έγκριση του προσχεδίου προϋπολογισμού.

«Στο υπουργικό συμβούλιο επετεύχθη η αναγκαία συμφωνία. Η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ θα αυξηθεί στο 2,4%, θα γίνουν πολλές επενδύσεις και θα χορηγηθεί το εισόδημα του πολίτη. Παράλληλα, θα μειωθεί το όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση και εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλοί θα πληρώσουν λιγότερους φόρους, με κλίμακα στο 15%», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

«Στοιχηματίζουμε στην οικονομική ανάπτυξη. Θα είναι ο προϋπολογισμός του λαού, των πολιτών που στο παρελθόν υπέφεραν και ταπεινώθηκαν από το κράτος», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Παράλληλα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία, παρ’ όλο που είχε ζητήσει τον περιορισμό της σχέσης ελλείμματος-Aεπ, δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

localStorage.clear();


Πηγή