Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πέτρος Κόκκαλης: Προετοιμασία εν κρυπτώ και καθυστέρηση κατάθεσης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Προετοιμασία εν κρυπτώ και καθυστέρηση κατάθεσης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης – Newsbeast

Στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ως τους δύο πυλώνες εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, έδωσε έμφαση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Στην Ε.Ε., ζούμε, αναπνέουμε και εργαζόμαστε για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, για την ριζοσπαστική, άμεση και ουσιαστική μετάβαση της κοινωνίας και της οικονομίας», είπε και διευκρίνισε ότι «επιζητούμε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε, που καταναλώνουμε, τον τρόπο που σκεφτόμαστε τη σχέση μας με το περιβάλλον και το πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε τις διαταραγμένες σχέσεις μας με τη φύση, με όρους ανθεκτικότητας, δηλαδή αντοχής απέναντι σε κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές κρίσεις».

Ο κ. Κόκκαλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ότι οι προετοιμασίες του γίνονται εν κρυπτώ, αντί μίας ανοιχτής και συμμετοχικής διαδικασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους παραγωγικούς φορείς.

«Η χώρα έχει μία μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσει παθογένειες του παρελθόντος και δεν πρέπει να χαθεί.  Η νέα ΚΑΠ είναι 19 δισ. για τα επόμενα 7 χρόνια. Δίνεται μία μοναδική ευκαιρία στη χώρα να χαράξει το δικό της σχέδιο, εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά η κυβέρνηση κωλυσιεργεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όταν οι άλλες χώρες έχουν ήδη καταθέσει το δικό τους σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στην Ελλάδα έχουμε δει μόνο ένα μισό σχέδιο Πισσαρίδη, με απόψεις αγκυστρωμένες σε παρωχημένες νεοφιλελεύθερες απόψεις περί πρωτοκαθεδρίας της αγοράς».


Πηγή