Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Προκαλεί ο πατέρας Αντώνιος: Σφοδρή επίθεση κατά Ιερώνυμου, κυβέρνησης -«Αβυσσαλέο μίσος, με πέταξαν στο δρόμο»

Με μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου και κυβέρνησης απαντά επισήμως μέσω των δικηγόρων του, ο πατέρας Αντώνιος.

Σε δήλωσή του ο Θρασύβουλος Κονταξής, ένας εκ των συνηγόρων του πατρός Αντωνίου υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία κατηγορία εις βάρος του, ούτε έχει κληθεί κανείς εκ των κατηγορουμένων όπως γράφεται.

Για να συνεχίσει: «Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας, συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης η οποία έβαλε ένα εγκάθετο σχήμα στο ΔΣ με επικεφαλής μια εφοπλιστή» είπε ο κ. Κονταξής.

Υποστήριξε δε ότι «παράνομα και αυθαίτερα χθες το βράδυ άλλαξαν τις κλειδαριές από το σπίτι της δομής στη Ραφήνα. «Πέταξαν κυριολεκτικά στο δ΄ρομολ τηνοικογένεια του πατρός Αντωνίου» είπε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή είναι ανέστιος και δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και ζήτησε την παρέμβααση των ειδσαγγελικών αρχών.

«Ελπίζω ο κ. Ιερώνυμος, ,η κα Μαρτίνου, η κα Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι δεν υπήρξες καμία ειδοποίηση καμία ενημέρωση αλλά και «δεν υπάρχει το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο«.

Δείτε τις δηλώσεις του Θ. Κονταξή:

Έλεγχος σε βάθος πενταετίας από την Οικονομική Αστυνομία στην Κιβωτό

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr έλεγχο σε βάθος πενταετίας, κάνει η Οικονομική Αστυνομία στην Κιβωτό του Κόσμου. ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί με το νέο έτος.

Ο έλεγχος διεξάγεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τη ροή χρημάτων στο ταμείο της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και για 11 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος, η Πρεσβυτέρα καθώς και 9 ακόμα άτομα.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία των υπο διερεύνηση προσώπων- για κάποιους εκ των οποίων «τρέχει» έρευνα από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων για ξυλοδαρμούς αλλά και για ασελγείς πράξεις.

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες, δεν κρύβομαι» -Πρεσβυτέρα: «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα»

Κιβωτός: Δεν έχαναν κηδεία επωνύμων, εισέπρατταν μεγάλα ποσά -«Στης Γεννηματά μόνο, έβγαλαν 31.000 ευρώ»

Μέσα από την
άρση του απορρήτου θα αξιοποιηθούν
πληροφορίες από τραπεζικά ιδρύματα για
συγκεκριμένες συναλλαγές, για την εισροή
και την εκροή χρημάτων από και προς
συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Έρευνα σε βάθος θα γίνει, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και για τα δεκάδες ακίνητα έτσι ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των μεταβιβάσεων και των κυριοτήτων.

Αυτό για το
οποίο θα γίνει προσπάθεια να αποσαφηνιστεί
είναι εάν από παραχωρούμενα σπίτια,
υπήρχε μία «ανακύκλωση» χρημάτων και
μέσα από μεθοδεύσεις επιχειρούνταν να
καλυφθούν τα ίχνη ποσών.

Έτσι, εάν επιβεβαιωθεί πως κάποιος είχε πάρει στην κατοχή του ακίνητο ή χρήματα -άνω των 120.000 ευρώ – που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο δηλαδή εν προκειμένω στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, τότε θα επικυρωθεί και η κακουργηματική πράξη, που θα οδηγήσει και σε δικαστικές εξελίξεις.


Πηγή