Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Προσευχές και συμπαράσταση από τους Αρχιεπισκόπους Ελπιδοφόρο και Ιερώνυμο για τους σεισμόπληκτους σε Ελλάδα και Τουρκία

Προσευχές και συμπαράσταση από τους Αρχιεπισκόπους Ελπιδοφόρο και Ιερώνυμο για τους σεισμόπληκτους σε Ελλάδα και Τουρκία

«Ας χαρίζει ο Θεός σε όλους το έλεός του, παρηγοριά και ανακούφιση», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα ελληνικά, τα τουρκικά και τα αγγλικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

«Οι προσευχές μας συνοδεύουν όσους επλήγησαν από τον σεισμό σε Ελλάδα και Τουρκία, ειδικά στη Σάμο και στη Σμύρνη, τόνισε. Οι φυσικές καταστροφές θυμίζουν την ανθρώπινη αδυναμία μας και τη συμμετοχή του ενός στον πόνο του άλλου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον αδόκητο χαμό των δύο μαθητών από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την ακριτική μας Σάμο. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους και να δίδει παρηγορία και δύναμη στους οικείους τους.

Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος. Είθε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών και η μεγάλη δοκιμασία των συνανθρώπων μας να λάβει τέλος το ταχύτερο δυνατόν», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στέκεται αρωγός στους εμπερίστατους αδελφούς μας στη Σάμο και ήδη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιο για να του εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του. Έθεσε, μάλιστα, στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και της Πολιτείας όλες τις δομές του φιλανθρωπικού και κοινωνικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τους σεισμόπληκτους της Σμύρνης και της Σάμου, αλλά και των γειτονικών περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα βόρεια της Σάμου, εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επικοινώνησε νωρίτερα με τους μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιο και Σμύρνης Βαρθολομαίο.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτές τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας για τους δύο γειτονικούς λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, για την αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών και την ανακούφιση όλων των πληγέντων.

Εύχεται ο Κύριός μας να ενισχύει τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές στο έργο τους, και ιδιαιτέρως τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη, τα οποία αγωνίζονται να εντοπίσουν και να διασώσουν εγκλωβισμένους σε κτήρια που κατέρρευσαν.


Πηγή