Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Σταϊκούρας: Διάλογο με τον επιχειρηματικό κόσμο για ελαφρύνσεις στο μη μισθολογικό κόστος

Προχωράμε διαρθρωτικές αλλαγές και προωθούμε επενδύσεις μέσα στη δίνη του κορονοϊού – Newsbeast

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε την Παρασκευή 10 Ιουλίου στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση διατάξεις για την προώθηση της επένδυσης του Ελληνικού και των αποκρατικοποιήσεων -μεταξύ των οποίων και του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, την ενίσχυση της ρευστότητας στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές, αλλά και την απρόσκοπτη διενέργεια πλειοδοτικών διαγωνισμών.

«Το υπουργείο Οικονομικών, ακόμα και μέσα στη δίνη του κορονοϊού, προχωράει διαρθρωτικές αλλαγές, υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και προωθεί επενδύσεις, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε: «Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τις διατάξεις που καταθέτουμε σήμερα στη Βουλή, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και τη σύγχρονη αγορά κεφαλαίου».

Πρόκειται για διατάξεις, με τις οποίες, όπως αναφέρει ο κ. Σταικούρας, προχωρά:

  1. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι το Ελληνικό. Με την προτεινόμενη διάταξη γίνεται ένα ακόμη αποφασιστικό και αναγκαίο βήμα για την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης. Εισάγουμε τη διαδικασία για να προχωρήσει η διανομή των ακινήτων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τον Προτιμητέο Επενδυτή.
  2. Η προώθηση αποκρατικοποιήσεων, όπως αυτή του περιφερειακού λιμένα Αλεξανδρούπολης. Με την προτεινόμενη διάταξη αίρονται σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίηση καίριων περιφερειακών λιμένων της χώρας.
  3. Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων στις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Με την προτεινόμενη διάταξη επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επιχειρήσεις στη Θράκη.
  4. Η απρόσκοπτη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών εκκρεμουσών διαδικασιών ειδικής εκκαθάρισης, με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων.

«Στόχος μας είναι η υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Με όραμα, σχέδιο, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και σκληρή δουλειά, θα τα καταφέρουμε!», ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.


Πηγή