Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Προχωρά ο αγωγός αερίου και η ηλεκτρική σύνδεση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας

Ο αγωγός φυσικού αερίου και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς δεν τίθεται θέμα παραβίασης των διεθνών κανόνων, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης απέρριψε τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνέντευξή του προς το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σταθάκης επαναλαμβάνει τις διαβεβαιώσεις για διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ που τίθενται σε διαδικασία πώλησης, ενώ υπογραμμίζει ότι η λύση για τον Σταθμό του Αμύνταιου θα περιλαμβάνει θεσμικές διαδικασίες, ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα είναι απολύτως συμβατή με το κοινοτικό πλαίσιο κανόνων.

Χαρακτηρίζει, εξάλλου, σεβαστές τις διαφοροποιήσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων από βουλευτές της πλειοψηφίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι σχετικές συμβάσεις υπερψηφίστηκαν από τη συμπολίτευση, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σταθάκης παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε «να συνδυάσει με άριστο τρόπο την ανάγκη για εμπειρία με τη διάθεση για ανανέωση».

Τέλος, για το τρέχον διάστημα ως την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει ότι «το επόμενο εξάμηνο, μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος, η κυβέρνηση καλείται να ολοκληρώσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για την μεταμνημονιακή εποχή, καθώς και τις όποιες μεταρρυθμίσεις εκκρεμούν».

localStorage.clear();


Πηγή