Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα τον Αύγουστο

«Εάν η Ελλάδα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους τότε θα πρέπει να περιμένει και μεγαλύτερη εποπτεία», επανέλαβε από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αποστολή στους Δελφούς: Αθηνά Δημητρακοπούλου

Αναφορικά με τη συζήτηση για την προληπτική γραμμή στήριξης, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως αυτή «υπάρχει στην εργαλειοθήκη του ESM, αλλά δεν φαίνεται να χρειάζεται».

«Η Ελλάδα μπορεί επιτυχώς να βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», τόνισε ο επικεφαλής του ESM, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η Ελλάδα θα παραμείνει ειδική περίπτωση και στο μέλλον».

«Εποπτεία θα υπάρχει ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος», είπε, επισημαίνοντας πως αυτό έχει γίνει και με τις υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα στήριξης.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πάνελ για τη μεταμνημονιακή εποχή, την τέταρτη και τελευταία μέρα του Φόρουμ των Δελφών, στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την έξοδο στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο, την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, αλλά και τα δημοσιονομικά.

«Η εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ αναμένεται μέσα στον Μάρτιο», ανέφερε επίσης.

localStorage.clear();


Πηγή