Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Προχωρούν οι διαδικασίες για την έλευση των Kiowa Warrior

Το πρόγραμμα των ελικοπτέρων Kiowa αξιολογήθηκε και συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης αυτών με επιπλέον χορήγηση ανταλλακτικών. Αυτό έγινε κατά τη συζήτηση που έλαβε χώρα σήμερα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού ανάμεσα στον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Director US Army Aviation and Missile Life Cycle Command (AMCOM) Security Assistance Management Directorate (SAMD), Brian A. Wood.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr, το όλο πρόγραμμα των ελικοπτέρων προχωρά πολύ ικανοποιητικά και η παράδοση όλων των ανταλλακτικών θα γίνει με βάση το χρονοδιάγραμμα. «Μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Όλα και οι εξομοιωτές. Οι εξομοιωτές μάλιστα μπορεί να έρθουν και τον Σεπτέμβριο».

Όπως αναφέρει το news.gr, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ελικόπτερα θα έχουν παραδοθεί στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2018.

Το κόστος της αγοράς των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, που αποσύρονται από τον στρατό των ΗΠΑ, ανέρχεται σε 44.156.061 ευρώ. Η σχετική απόφαση κατακύρωσης της προμήθειας των ελικοπτέρων αναρτήθηκε και στην Διαύγεια.

Να θυμίσουμε πως από τα 70 ελικόπτερα τα 36 θα είναι επιχειρησιακά ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και ανταλλακτικά. Το κόστος της προμήθειας της Διακρατικής Συμφωνίας θα καλυφθεί σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Κ.Υ. ΥΠΕΘΑ για τα οικονομικά έτη 2018 έως και 2022. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την ενίσχυση της δύναμης πυρός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

localStorage.clear();


Πηγή