Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πρωτοχρονιά όπως…Χριστούγεννα προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Με καιρικές συνθήκες όμοιες με αυτές που είχαμε τα Χριστούγεννα προβλέπει πως θα περάσουμε την πρωτοχρονιά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook εκτιμά πως ο καιρός δεν θα έχει μεγάλες διαφορές, ωστόσο, το ενδιαφέρον φαίνεται να έρχεται μετά καθώς για τις ημέρες γύρω από τις 4 Ιανουαρίου προβλέπει χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα για να έρθει αμέσως μετά μια καιρική ανάπαυλα, όπως την χαρακτηρίζει, με την μορφή αλκυονίδων!

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094569078-0’); });

«Ρίχνοντας μια ματιά στο άμεσο καιρικό μέλλον η αλλαγή του καιρού της Πρωτοχρονιάς έχει θα έλεγα αρκετές ομοιότητες με αυτή των Χριστουγέννων οπότε απλά ξεχνάμε τις χιονοπτώσεις για πεδινά-παραθαλάσσια και φυσικά για τη Θεσσαλονίκη. Όχι ότι και στην υπόλοιπη ορεινή χώρα διαφαίνεται και πάλι κάτι αξιόλογο από πλευράς χιονοπτώσεων.

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων όμως που σύμφωνα με κάποια συγκεκριμένα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα πάει να δημιουργηθεί γύρω στις 4 του Γενάρη (δεν φαίνεται ξεκάθαρα ακόμα), στο παρελθόν κατάφερνε αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για τον πολυπόθητο από τους κεντροβόρειους χιονόφιλους ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ και σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και βορειας Ελλάδας (και γιατί όχι και στη Θεσσαλονίκη) πριν κατά πάσα πιθανότητα περάσουμε σε μια καιρική ανάπαυλα, ίσως και με την μορφή αλκυονίδων προς τα τέλη του πρώτου 10ήμερου το νέου μήνα και έτους …. . Στο παρελθόν τουλάχιστον αυτόν τον συγκεκριμένο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ τον κατάφερνε με σχετική ευκολία» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή