Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πτώση F-4 στην Ανδραβίδα – Αντιπτέραρχος ε.α.: Η λάθος εκτίμηση πιθανόν ο λόγος της πτώσης του αεροσκάφους

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών, μετά την πτώση του Phantom F-4, χθες, στην Ανδραβίδα.

Το διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών.

Πτώση Phantom: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη -Τα πιθανά αίτια της τραγωδίας

Πτώση Phantom: Τα πρώτα λόγια του αδελφού τού αγνοούμενου κυβερνήτη -«Μιλούσαμε χθες το βράδυ» [βίντεο]

Ο Θανάσης Παπανικολάου, αντιπτέραρχος ε.α., μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 για το τραγικό δυστύχημα και ανέφερε πως οι δύο πιλότοι, στο πλαίσιο άσκησης που έκαναν, πετούσαν σε χαμηλό ύψος και με μεγάλη ταχύτητα, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε τόσο μεγάλες ταχύτητες, ενώ, όπως τόνισε, είναι πολύ δύσκολο να αντιδράσεις αν συμβεί κάτι.

Η εκτίμηση του αντιπτεράρχου ε.α. για την πτώση του F-4 Phantom

Εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση για το δυστύχημα, ο ίδιος είπε: «Θεωρώ πως ο λόγος της πτώσης του αεροσκάφους ήταν η εσφαλμένη εκτίμηση και όχι κάποια βλάβη, καθώς, αν συνέβαινε κάποια βλάβη, θα είχαν με κάποιον τρόπο αντιδράσει, ενώ πιθανό να συνετέλεσαν αρνητικά και οι καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το 2000, η δομή του αεροσκάφους και τα μηχανικά ενισχύθηκαν και είναι δύσκολο να υπήρξε βλάβη.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ανέφερε: Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.


Πηγή