Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πότε κατασκευάστηκε η γέφυρα που κατέρρευσε στη Γένοβα

Μια οδογέφυρα κατέρρευσε σήμερα στη Γένοβα και ο ιταλός υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως είναι πιθανό να πρόκειται για «τεράστια τραγωδία».

Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας δήλωσε ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί», μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως είναι πιθανό να υπάρχουν θύματα μετά την κατάρρευση της γέφυρας γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

Ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter πως «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία αυτό που φαίνεται πως είναι μια τεράστια τραγωδία».

Καραμπινιέροι, αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί εξαιτίας της κατάρρευσης γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της Γένοβας.

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε πριν από λίγο ότι επιβεβαιώνεται πως από την κατάρρευση υπάρχουν νεκροί.

localStorage.clear();


Πηγή