Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για τον 28χρονο που ταξίδεψε με αμαξίδιο στο γκαράζ φέρι μποτ

Είναι ανάγκη να δρομολογηθούν πολιτικές που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. Αφορμή αποτέλεσε -όπως σημειώνεται- το ταξίδι ενός επιβάτη ακτοπλοϊκής γραμμής στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης στο κατάστρωμα του πλοίου.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν αποτελούν ειδική κατηγορία και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, σημειώνει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. Εν δυνάμει όλοι οι πολίτες μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση. Γι’ αυτό απαιτείται μία στρατηγική σχεδιασμού πολιτικών.

Και θέτει το ερώτημα: Πώς γίνεται να δόθηκε άδεια λειτουργίας σε ένα μεταφορικό μέσο που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες προσβάσεις; Ποιος έδωσε αυτή την άδεια και με ποιο σκεπτικό;

Η ΚΕΔΕ, σημειώνεται, έχει επανειλημμένα ζητήσει τη διάθεση του 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και καταλήγει ο κ. Πατούλης: «Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού παραμένει προτεραιότητα η διαρκής διεκδίκηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή».

localStorage.clear();


Πηγή