Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς έχασε τη ζωή της η 19χρονη δόκιμος -Πού στρέφονται οι έρευνες του Πολεμικού Ναυτικού

Θρήνος επικρατεί σε όλη την Ελλάδα για τον θάνατο της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, που πέθανε στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι.

Οι έρευνες για τον θάνατο της άτυχης Θάλειας Κορδαμπάλου επικεντρώνονται ως τώρα σε διάφορα στοιχεία που έχουν προκύψει, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έφαγε ή να ήπιε κάτι που να είχε ως αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί.

Σε έξοδο στην Τυνησία στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού εμφάνισε υψηλό πυρετό και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένειά της, που επικαλείται η ιστοσελίδα «thesstoday», η άτυχη κοπέλα είχε φάει στην Τυνησία μαζί με τους υπόλοιπους 158 συνσπουδαστές της.

Πολεμικό Ναυτικό-θάνατος 19χρονης: «Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι και λίγο πυρετό», λέει ο αδελφός της

Θρήνος στη Λάρισα για τον ξαφνικό θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου

Η 19χρονη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, φέρεται σε έξοδο από το πλοίο να έφαγε κοτόπουλο και λίγα 24ωρα μετά η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε σημαντική επιδείνωση. Μάλιστα, βρέθηκαν άλλα δύο άτομα από το πλοίο με πυρετό.

Το συγκεκριμένο στάδιο του ταξιδιού, αυτή η έξοδος στην Τυνησία, αναμένεται να εξεταστεί για να διαπιστωθεί εάν πράγματι υπάρχει σύνδεση με τον θάνατό της.

Παράλληλα, θεία τής Θάλειας αναφέρει στο ThessToday.gr ότι η 19χρονη είχε νοσήσει με κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες, ενώ όταν βγήκε αρνητική έκανε 24ωρη υπηρεσία χωρίς να φάει. Σε συνδυασμό με την κατάπτωση του οργανισμού της από την covid-19, οι συγγενείς θεωρούν ότι οι ιθύνοντες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ζύγισαν σωστά την κατάσταση και άφησαν εκτεθειμένη τη Θάλεια.

Τι είπε ο αδελφός της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού

Ο αδελφός της μίλησε στο Mega για τη 19χρονη Θάλεια που έχασε τη ζωή της στο ταξίδι, ενώ είπε ότι είχε συχνή επικοινωνία μαζί της, καθώς εκείνη τηλεφωνούσε στην οικογένειά της κάθε φορά που έπιανε λιμάνι.

Σύμφωνα με τον αδελφό της, η Θάλεια ήταν καλά στην υγεία της, δεν είχε εκφράσει παράπονα για κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Όμως, στις 23 Αυγούστου κάλεσε την οικογένεια ο γιατρός και είπε ότι η κοπέλα έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα στο πόδι και ότι έχει ανεβάσει πυρετό, ο οποίος είναι ελεγχόμενος. Χθες, 24 Αυγούστου, τους κάλεσε εκ νέου και τους ενημέρωσε ότι η 19χρονη είχε μπει σε ΜΕΘ. Οι γονείς έσπευσαν στο πλάι της κοπέλας, ωστόσο εκείνη δεν τα κατάφερε.

Ο αδελφός περιγράφει ένα κορίτσι χαμογελαστό και θαρραλέο και λέει ότι είχε δώσει δύο φορές Πανελλήνιες για να περάσει στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς ήταν το όνειρό της.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από τον γιατρό, ότι ”δεν είναι καλά η κόρη σας”. Από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μάς είχε πει πως ”η κόρη σας είχε βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα”. Μας πήραν χθες να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγαν εκεί οι γονείς μου για να τη στηρίξουν. Κάθε φορά που έκαναν στάση μιλούσαμε. Για 40 μέρες είχε πάει, την περιμέναμε πώς και πώς, ήταν χαμογελαστή, πάντα αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ, έδωσε και δεύτερη φορά Πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό, ήταν το όνειρό της από μικρή».

«Ενημερώθηκε αργά η οικογένεια»

Την Τρίτη η 19χρονη μεταφέρθηκε στη Νάπολη, στην Ιταλία. Η θεία της καταγγέλλει ότι η οικογένεια ενημερώθηκε την Τετάρτη και δεν ήξεραν καν ότι το κορίτσι είναι διασωληνωμένο σε νοσοκομείο.

«Ενημερώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα από τη λοιμωξιολόγο που πήγε μαζί με παθολόγο στην Ιταλία. Μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι γονείς της 19χρονης χθες το απόγευμα προς βράδυ μετέβησαν στην Ιταλία και ενημερώθηκαν ότι η Θάλεια υπέστη οργανική ανεπάρκεια. «Τους είπαν ότι δεν θα αντέξει και τελικά κατέληξε σήμερα το πρωί», σημείωσε η θεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessΤoday, αύριο θα διενεργηθεί η νεκροψία στη σορό της άτυχης κοπέλας, ενώ οι δύο συνσπουδαστές της νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο, στη Νάπολη.

Στη Λάρισα, οι φίλοι και οι συγγενείς της οικογένειας βρίσκονται σε κατάσταση σοκ για την απώλεια της 19χρονης.

«Οι γονείς τα έχουν χαμένα. Το είχε όνειρο ζωής να πάει στο ναυτικό. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά πληροφορίες του ThessToday.gr, η κηδεία της 19χρονης Θάλειας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στη Λάρισα.


Πηγή