Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ρήγας: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ιδεολογική και πολιτική ενότητα

Βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει προκύψει και από το Συνέδριο, «είναι αφ’ ενός να ισχυροποιηθεί πολιτικά μέσα στην κοινωνία και αφ’ ετέρου να διαμορφώσει το μέτωπο απέναντι στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.

«Είναι αναγκαίο», υπογράμμισε, «να πολεμήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά που δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, επειδή έχουν θιγεί τα συμφέροντά τους», προσθέτοντας ότι «σε αυτό το μέτωπο χωράνε όλοι οι πολίτες που δεν θέλουν να γυρίσουμε στις καταστάσεις του παρελθόντος».

Μιλώντας για το βασικό μήνυμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας είπε ότι «έγινε μια εξαιρετική συζήτηση, η οποία επιβεβαίωσε αφ’ ενός την πολιτική γραμμή που έχει ακολουθηθεί το τελευταίο διάστημα και αφ’ ετέρου τη βούληση για ένα ισχυρό πολιτικό κέντρο μέσα στο κόμμα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και των μαχών που δίνουμε αυτή την περίοδο».

Ερωτηθείς σχετικά με τα κριτήρια που θα παίξουν ρόλο σε έναν ενδεχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο γραμματέας της ΚΕ τόνισε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ιδεολογική και πολιτική ενότητα» και πως «για να είμαστε αποτελεσματικοί πρέπει να αυξήσουμε τη συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων και την υλοποίηση των στόχων», για να σημειώσει ότι «τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά μόνο εφ’ όσον έχει εξασφαλιστεί η συλλογικότητα». Ανέφερε ότι οι υπουργοί έχουν δώσει σημαντικές μάχες με τους θεσμούς, προκειμένου να μην αλλάξει πλεύση το περιεχόμενο της συμφωνίας, και συμπλήρωσε ότι «από κει και πέρα όμως, ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του στα πλαίσια της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος». «Πρώτος στόχος είναι η συλλογικότητα, άρα με βάση τη συλλογικότητα κρίνονται και τα πρόσωπα», τόνισε ο κ. Ρήγας και επισήμανε πως «είναι φυσικό να υπάρχουν αντιρρήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις, αυτές όμως πρέπει να συζητούνται εντός των θεσμικών οργάνων και από κει και πέρα είναι προσωπικό θέμα του καθενός αν μπορεί να ανταποκριθεί σε όσα συλλογικά έχουμε αποφασίσει».

«Πιστεύω πως δεν ήταν ορθός ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ», είπε σχετικά με την απομάκρυνση του διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, Σταύρου Καπάκου, και πρόσθεσε ότι «από κει και πέρα είναι πολύ σημαντικό σε δύσκολες περιόδους να υπάρχει νηφαλιότητα, συλλογικότητα και προσοχή στον τρόπο που εκφραζόμαστε».


Πηγή