Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Ραγδαίες εξελίξεις για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναμένεται, να καταθέσει διάταξη που καταργεί το 2α του ν. 2339/15 και το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση.

Με τη διάταξη, όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του, επαναφέρονται στο ΕΣΡ.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Μέχρι στιγμή η ΝΔ επιμένει στην πλήρη απόσυρση του νόμου Παππά.

Στις 5 το απόγευμα ο Νίκος Βούτσης συγκαλεί τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Στη διάσκεψη συμμετέχουν 25 μέλη και για να ληφθεί απόφαση, απαιτούνται τα τέσσερα πέμπτα του συνόλου των μελών, δηλαδή 20 ψήφοι.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, καθώς δεν είναι δεδομένα ότι η κυβέρνηση επιμείνει στην πρότασή της να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας. «Ο Βύρων Πολύδωρας προέρχεται από τη δεξιά παράταξη. Δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν, ακριβώς, το λόγο η πρόταση για να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ δεν είναι μια πρόταση παραταξιακής λογικής. Είναι μια πρόταση στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινέσεων», τονίζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έως αργά το βράδυ οι ζυμώσεις συνεχίζονταν και για άλλα πρόσωπα.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε «συνεχή διάσκεψη» για το θέμα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αλλά και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.


Πηγή