Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ρόδος: Διάρρηξη σε μονοκατοικία στην Κοσκινού -Έβαλαν σε μαξιλαροθήκη χρυσαφικά, κοσμήματα και εξαφανίστηκαν

Διάρρηξη σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες σε μονοκατοικία στην περιοχή Κοσκινού στη Ρόδο, την ώρα που η ιδιοκτήτρια απουσίαζε από το σπίτι της για αρκετές ώρες.

Οι δράστες κατάφεραν να τρυπώσουν μέσα σε αυτό, σπάζοντας μεγάλη τζαμαρία του ισογείου, και στη συνέχεια να λεηλατήσουν το σπίτι από άκρη σε άκρη, φεύγοντας με λεία κοσμημάτων και χρυσών μεγάλης συναισθηματικής αλλά και υλικής αξίας.

Πώς έγινε η διάρρηξη στη Ρόδο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», όλα έγιναν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το περασμένο Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου, όταν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της ιδιοκτήτριας, κατάφεραν να τρυπώσουν μέσα στο σπίτι και ανενόχλητοι να το λεηλατήσουν.

Επιστρέφοντας η ιδιοκτήτρια, όπως δήλωσε η ίδια στη «Ροδιακή», βρήκε το σπίτι της ρημαγμένο:

«Οι δράστες είχαν σπάσει κεντρική τζαμαρία από την οποία και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ στη συνέχεια λεηλάτησαν όλους τους χώρους. Από την κουζίνα, το μπάνιο, το σαλόνι, τα υπνοδωμάτια μέχρι και τους αποθηκευτικούς χώρους που υπήρχαν μέσα σε αυτό».

Από τα πρώτα στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί όταν έφθασαν στο σημείο, ήταν ότι οι δράστες ήταν «πεπειραμένοι» και λειτούργησαν μεθοδικά και γρήγορα, καταφέρνοντας να εντοπίσουν πολύ γρήγορα χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή που είχε η οικογένεια στο σπίτι.

Αμέσως μετά, αρπάζοντας μαξιλαροθήκες από τις ντουλάπες, άρχισαν να τις γεμίζουν με ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Οι δράστες άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες άρπαξαν σημαντικό χρηματικό ποσό που βρήκαν σε διάφορα σημεία του σπιτιού, καθώς επίσης και χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή, που είχαν τεράστια συναισθηματική αξία.

Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τη διάρρηξη στο συγκεκριμένο σπίτι, ενώ αξιοποιούν βιντεοληπτικό υλικό που καταγράφτηκε από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Πηγή