Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Σάλος με τις δηλώσεις Κουρουμπλή περί «δολοφόνων»: Τον άδειασαν Σκουρλέτης και Φίλης -Οικονόμου: Να αποδοκιμάσει ο Τσίπρας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλο προκάλεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, αποκάλεσε τους συναδέλφους του από τη ΝΔ, «δολοφόνους».

Από του βήματος της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σάλο όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δολοφονεί χιλιάδες στις ΜΕΘ!

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για αυτά» είπε ο κ. Κουρουμπλής, και υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα φώναξε: «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, λέγοντας: «Σας παρακαλώ, ανακαλέστε». «Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Οικονόμου: «Να αποδοκιμάσει άμεσα ο Τσίπρας τον κ. Κουρουμπλή»

Αμέσως μετά την παρέμβαση του προέδρου του Σώματος Κ. Τασούλα και τη μομφή που απηύθυνε στον βουλευτή, τον λόγο πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ζήτησε την πλήρη αποδοκιμασία των χαρακτηρισμών από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση και για τον κ. Τσίπρα που οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τον βουλευτή του που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και προσέθεσε: «Είπε όλους τους συναδέλφους σας δολοφόνους, τους εκπροσώπους του 39% του ελληνικού λαού! Να τον αποδοκιμάσει και να τον οδηγήσει να έρθει στην αίθουσα εδώ και να ανακαλέσει με λόγια διαφορετικά. Η υπευθυνότητα επιβάλλει να τον απομακρύνει να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική σας ομάδα διαφορετικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όχι μόνο αν έχετε αλλά και κατευθύνετε τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον κύριο Τσίπρα».

Ο Τασούλας έκανε μομφή στον Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά -Στερείται μέρος της αποζημίωσής του

Ξέφυγε ο Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση δολοφόνησε χιλιάδες -Μομφή από Τασούλα, αποστάσεις από Σκουρλέτη και Φίλη [βίντεο]

Νίκος Φίλης: «Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής»

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν απέφυγε να τον αποδοκιμάσει ανοιχτά.

«Συζητάμε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τον θάνατο χιλιάδων συμπολιτών μας και έχουμε μπροστά μας μία νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, δεν πρέπει να υπνοβατούμε η κατάσταση είναι δύσκολη και με ανταλλαγή κοσμητικών ύβρεων δεν υπάρχει λύση», είπε.

Και συνέχισε: «Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής μέσα στο θυμό του και στην οργή του γιατί έχει χάσει φίλους είπε ότι είχε χάσει φίλος του σταθμίστε το και αυτό κύριε πρόεδρε. Λέω λοιπόν και είμαι σαφής ότι εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση η οποία αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες για το θάνατο 20 χιλιάδων συμπολιτών μας. Πολιτική αντιπαράθεση, όχι προσωποποίηση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Πάνος Σκουρλέτης: «Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με τους θανάτους»

Σημειώνεται πως νωρίτερα, αποστάσεις κράτησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του δεν υιοθετεί τη λογική της τυμβωρυχίας, ωστόσο χρέωσε στην πλειοψηφία ότι δεν δίνει κατάλληλες απαντήσεις.

«Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα, και απαντήσεις δεν πήραμε! Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες! Ο χώρος μας, αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός του Προστασίας του Πολίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική! Εμείς τυμβωρυχία δεν κάνουμε».

Ο Τασούλας έκανε μομφή στον Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Με μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά για τα ανήκουστα σχόλια στα οποία προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αντέδρασε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Είναι αποτρόπαιη συμπεριφορά, δεν μπορούμε να πυροδοτούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό μίσους σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους! Στιγματίζω τον βουλευτή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς με όσα αποκρουστικά απηύθυνε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Στέρηση μισθού για Κουρουμπλή

Η ποινή αφορά ουσιαστικά στην στέρηση του ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης για ένα μήνα (ποσό κοντά στα 1500 ευρώ). «Δεν είναι ευχάριστος ο λόγος που βρίσκομαι στο βήμα αλλά αποκρουστικός! Στη βουλή υπάρχει ελευθερία λόγου και κριτικής της σκληρής, απάντηση, ανταπάντηση, πολιτική αντιπαράθεση που πολλές φορές διεξάγεται με εντονότατα τρόπο! Αυτό που δεν υπάρχει και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει είναι να ξεφύγει και να φτάσει στα όρια της ανθρωποφαγίας ή σύστασης σε κάποιους να το κάνουν! Εκφράσεις στα όρια όχι της δολοφονίας χαρακτήρα αλλά προτροπής σε κάποιους έξαλλους να προβούν σε ανάρμοστες αντικοινοβουλευτικές και εγκληματικές πράξεις όταν οι χαρακτηρισμοί ξεπερνούν το ανεκτό όριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Και προσέθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Να κάνει κανείς κριτική να θεωρεί ότι η κυβέρνηση κάνει λάθη και σημαντικές παραλείψεις αλλά να υπάρχει συνάδελφος εδώ μέσα να μιλά ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους και να μην ανακαλεί είναι ό,τι πιο χυδαίο και πιο αποκρουστικό, υπονομευτικό του κύρους κοινοβουλίου μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα. Πρέπει να μείνει στα πρακτικά ως κάκιστο παράδειγμα συμπεριφοράς που όλοι ομόφωνα καταδικάζουμε. Και άκουσα από το κόμμα του ότι υπήρχε άστοχη συμπεριφορά! Λυπάμαι για τη παρέμβασή μου ειλικρινά θα προτιμούσα δεκάδες συνάδελφοι και χιλιάδες λαού να είχαν κάνει λάθος σε ότι άκουσαν».

Η απάντηση των βουλευτών της ΝΔ στον Κουρουμπλή

Οι αδιανόητες εκφράσεις Κουρουμπλή, προκάλεσαν πανδαιμόνιο στην αίθουσαμ με τους βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν και να ψέγουν τον συνάδελφό τους για τις απίστευτες αυτές αναφορές. Χαρακτηριστικότερη αντίδραση όλων ήταν αυτή του Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος είπε: «Να ανακαλέσεις, πουλάς πόνο! Είσαι λαϊκιστής του πόνου, ντροπή σου! Να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά».

Ο Κ. Τασούλας ζήτησε από τον βουλευτή να ανακαλέσει τα περί δολοφόνων, κάτι που αρνήθηκε ο κ. Κουρουμπλής, λέγοντας: «Ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά», με τον πρόεδρο να καταλήγει: «Σβήνω την αναφορά εγώ».

«Γίναμε μάρτυρες μιας αθλιότητας, ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που τόλμησε να κατηγορήσει μια παράταξη ως δολοφόνους και του ζητάει η Βουλή να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε την πρόκληση και την ντροπή που προκάλεσε στο Κοινοβούλιο», επισήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Κουρουμπλή»

«Όσοι νομίζουν ότι η μάχη κατά του κορωνοΐού προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση πλανώνται πλάνην οικτράν! Είναι καθοριστική η υπεύθυνη στάση όλων. Όχι στον λαϊκισμό και την παραφροσύνη. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με τους θανάτους», απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ, η οποία έσπευσε να καταδικάσει την πρακτική του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Οι δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή είναι απαράδεκτες, είναι αντικοινοβουλευτικές και καταδικαστέες. Οφείλουμε να καλέσουμε τον κ. Κουρουμπλή να έρθει και να ζητήσει συγγνώμη. Κι αν δεν το κάνει τότε να πάει στην επιτροπή δεοντολογίας», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ.


Πηγή