Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τσέφεριν: «Όλοι οι παίκτες πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό» | ΣΠΟΡ

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προέτρεψε τους παίκτες σε όλη την Ευρώπη να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό κατά του κορωνοϊού.

Οπως είπε, πάντως, ο εμβολιασμός εξακολουθεί να αποτελεί προσωπική επιλογή, προς το παρόν. Η UEFA πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βίντεο που απευθύνεται σε παίκτες, με γιατρούς που εξηγούν τα οφέλη του εμβολιασμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ πιστεύω στην επιστήμη και εμβολιάσθηκα», είπε ο Τσέφεριν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη». «Πιστεύω ότι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω, προς το παρόν, είναι προσωπική επιλογή», πρόσθεσε.

«Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, πρέπει να εξηγούμε τα πράγματα, οι άνθρωποι δεν είναι ανόητοι, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν όταν εξηγείς, με ωραίο τρόπο δεν τους κρίνεις, αλλά εξηγώντας γιατί ο εμβολιασμός είναι καλός».

Ο Τσέφεριν είπε ότι το βίντεο παρουσιάζει μόνο γιατρούς να εξηγούν τα οφέλη του εμβολίου καθώς και να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τις παρενέργειες. «Νομίζω ότι αργά ή γρήγορα, αν όχι όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία θα το καταλάβει», είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA.


Πηγή