Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

«Σαφάρι» για να βρεθούν δαπάνες που θα περικοπούν ώστε να αποφευχθούν τα νέα μέτρα

Αγωνία επικρατεί στην κυβέρνηση για την κάλυψη της «τρύπας» που εντοπίζουν οι δανειστές και η οποία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Χθες οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης είχαν συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό κύριο Δημήτρη Βίτσα, προκειμένου να εξειδικευτεί, κωδικό προς κωδικό, από πού θα εξοικονομηθούν τα 400 εκατ. ευρώ που προβλέπει για φέτος το Μνημόνιο, από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας για το θέμα αυτό πάντως, σε συνέντευξή του εχθές στην ΕΡΤ, ο κύριος Βίτσας επικαλέστηκε και λόγους εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να αντικρούσει τις πιέσεις των δανειστών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχουμε από τη μια πλευρά το ΝΑΤΟ που ζητάει συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες και από την άλλη τη συμφωνία και τους δανειστές να λένε κόφτε».

Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος είχε εξαγγείλει πως θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα εξοικονόμησης για να μην ισχύσει το «πάγωμα» στα μισθολόγια των ενστόλων. Η διορία όμως για να αποσταλούν στους θεσμούς οι προτάσεις αυτές έχει παρέλθει εδώ και ένα μήνα.


Πηγή