Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σβίγκου: Η βασική μάχη της κυβέρνησης είναι η μάχη κατά της επιτροπείας

«Τα θετικά μέτρα είναι ύψους 7,5 δισ. και διαφωνούμε σφοδρά με αυτούς που προσπαθούν να τα υποτιμήσουν και μιλούν απλώς για ασπιρίνες ή οτιδήποτε άλλο», ανέφερε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση και τη στάση που έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει κατά την αυριανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

«Το θετικό της συμφωνίας αυτής είναι ότι συνοδεύεται και από τα μέτρα για το χρέος, τα οποία αυτήν τη στιγμή διαπραγματευόμαστε και παρατηρούμε μία πολύ περίεργη “αφωνία” της ΝΔ για το θέμα», τόνισε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Υπήρξε μία σκληρή και πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τελικά καταλήξαμε σε έναν συμβιβασμό, ο οποίος περιλαμβάνει -όπως έχουμε τονίσει- και άδικα μέτρα, όπως αυτό της μείωσης του αφορολόγητου και της μείωσης της προσωπικής διαφοράς, αλλά περιλαμβάνει και μία σειρά θετικών αντιμέτρων, με στόχο να εξισορροπηθούν αυτά τα αρνητικά μέτρα».

Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία, αλλά από την άλλη απαντούμε στην καταστροφολογία και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες περισσότερο βασίζονται σε επικοινωνιακά αφηγήματα και λιγότερο στην ουσία».

«Κανένας δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, όπως, επίσης, κανένας δεν μπορεί να παραγνωρίσει και να κλείσει τα μάτια σε αυτά που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη συσσωρευτική μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, τις μειώσεις στις συντάξεις, τους φόρους, την ανεργία», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Σβίγκου και επανέλαβε πως η συμφωνία περιλαμβάνει τη ρύθμιση για το χρέος και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ώστε να μπορέσει η ελληνική οικονομία να αλλάξει σελίδα, «γιατί η βασική μάχη που έχει να δώσει αυτή η κυβέρνηση είναι η μάχη κατά της επιτροπείας».

Καταλήγοντας, επέκρινε τη στάση της ΝΔ που αρχικά έλεγε ότι το πρόγραμμα δεν θα ολοκληρωθεί, ακολούθως έλεγε ότι οι στόχοι πιάστηκαν με αφαίμαξη των εργαζομένων και τώρα «προσπαθεί να υποτιμήσει και τα θετικά αντίμετρα, τα οποία είναι ένα μέρος της συμφωνίας, για το οποίο πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι αλλά και υπερήφανοι».

localStorage.clear();


Πηγή