Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Πατέρας σώθηκε έπειτα από 11 μέρες και γνώρισε τη νεογέννητη κόρη του [εικόνες & βίντεο]

Πατέρας που διεσώθη, ενώ ήταν εγκλωβισμένος 11 μέρες, κάτω από τα χαλάσματα, μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, γνώρισε για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη του.

Αν και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν από τον σεισμό, εμπνευσμένες και συγκινητικές ιστορίες θαυμαστών διασώσεων έχουν λάμψει μέσα από τη θλίψη και δίνουν ελπίδα ή έστω μια ανάσα χαράς, μπροστά στην βιβλική καταστροφή που επέφερε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία.

Την Παρασκευή, ένας πατέρας γνώρισε για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη του, αφού ως εκ θαύματος κατάφερε να αντέξει έντεκα ημέρες παγιδευμένος κάτω από τα ερείπια στην Αντάικα της Τουρκίας.

Ο Mustafa Avci, 33 ετών, διασώθηκε μαζί με τον Mehmet Ali Sakiroglu, 26 ετών, την Παρασκευή, αφού πέρασε 261 ώρες θαμμένος κάτω από τα ερείπια.

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, επέζησαν ώστε να βρεθούν και να διασωθούν και ο Avci να γνωρίσει τη μικρή του κόρη.

Οι εικόνες από το νοσοκομείο δείχνουν τη σύζυγό του Bilge να παρουσιάζει τη μικρή Almile στον πατέρα της για πρώτη φορά. Ο Avci φαίνεται να φιλάει το κεφάλι της κόρης του, ενώ είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Το βίντεο της διάσωσης του 33χρονου πατέρα

Απίστευτα πλάνα από τη διάσωσή του στην επαρχία Χατάι έδειξαν πώς ήταν ακόμα σε θέση να μιλάει στο τηλέφωνο, ενώ ήταν τυλιγμένος σε μια θερμική κουβέρτα και φορούσε ένα κολάρο. Στο βίντεο ακούγεται να μιλάει ενθουσιασμένος σε ένα κινητό τηλέφωνο σε συγγενή του.

«Fahri, πώς είσαι;» ακούγεται να ρωτάει ο Avci, καθώς ένας διασώστης κρατάει το τηλέφωνο στο πρόσωπό του. «Πώς είσαι αγαπητέ μου αδελφέ;»

Ο συγγενής ακούγεται να λέει με δυσπιστία: “Αδελφε; Πού είσαι;

‘Τι κάνουν οι γονείς μου; Έχουν διασωθεί όλοι;» ρωτάει ο Avci με ανιδιοτέλεια. «Είναι όλοι καλά. Σε περιμένουν», απαντά ο συγγενής, καθώς ο Avci φιλάει το χέρι του διασώστη που κρατά το τηλέφωνο, ευχαριστώντας τον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, οι ειδικοί λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιζώντων διασώζεται εντός 72 ωρών από την καταστροφή. Μετά από τρεις ημέρες, το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται δραστικά, καθώς όσοι θάβονται κάτω από βουνά συντριμμιών υποκύπτουν σε αφυδάτωση, ασφυξία ή υποκύπτουν στους τραυματισμούς τους.


Πηγή