Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Σε αντιτρομοκρατικό συναγερμό οι ΗΠΑ

Η εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε ότι εξαιτίας «ανησυχιών» για την ασφάλεια του αεροσκάφους που θα εκτελούσε την πτήση 257 από το Μαϊάμι προς την Πόλη του Μεξικού το αεροπλάνο εκκενώθηκε, αλλά—πρόσθεσε—πρόκειται για μια «μη αξιόπιστη απειλή» και διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει «εντός ολίγου» και η πτήση να γίνει κανονικά.

Νωρίτερα, το διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι ανέφερε μέσω Twitter ότι η αστυνομία διενεργεί έρευνα σχετικά με μια ανησυχία για την ασφάλεια της συγκεκριμένης πτήσης και πρόσθεσε ότι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν προσωρινά από το αεροσκάφος.

Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ήταν ανάμεσα στους στόχους των τουλάχιστον έξι πακέτων με αυτοσχέδιες βόμβες τα οποία ταχυδρομήθηκαν σε εξέχοντες Δημοκρατικούς πολιτικούς και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την αποστολή των πακέτων αυτών τρομοκρατική ενέργεια.

localStorage.clear();


Πηγή