Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Σε εξέλιξη επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ στο νοσοκομείο Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του άρχισαν «στοχευμένη» επιχείρηση εναντίον μαχητών της Χαμάς στο Ας Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

«Βάσει πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν και λόγω επιχειρησιακής αναγκαιότητας», οι δυνάμεις του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, «διεξάγουν στοχευμένη επιχείρηση ακριβείας εναντίον της Χαμάς σε συγκεκριμένη περιοχή του νοσοκομείου Σίφα», αναφέρει ανακοινωθέν του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στα στοιχεία του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση συμπεριλαμβάνονται μέλη «του ιατρικού σώματος» και «αραβόφωνοι» στρατιωτικοί, ενώ έγινε «ειδική εκπαίδευση» προκειμένου να «προετοιμαστούν για αυτό το περίπλοκο και ευαίσθητο περιβάλλον» με «την πρόθεση να μην πάθουν κακό άμαχοι».

«Να παραδοθούν όλοι οι μαχητές της Χαμάς»

Ο ισραηλινός στρατός απαίτησε ακόμη «όλοι» οι μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος οι οποίοι, κατ’ αυτόν, βρίσκονται «μέσα» στο νοσοκομείο να «παραδοθούν».

Εν τω μεταξύ νωρίτερα συναγερμός σήμανε στο νότιο Ισραήλ για εισερχόμενο πύραυλο. Πρόκειται για οπλικό σύστημα των Χούθι της Υεμένης. Ενεργοποιήθηκε ένα από τα αντιπυραυλικά συστήματα του Iron Dοme και αναχαίτισε τον πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.


Πηγή