Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Σε κλοιό κακοκαιρίας με χιόνια και πλημμύρες η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με σφοδρή χιονόπτωση και σημαντικά προβλήματα. Σαράντα οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι από το Μέριλαντ ως το Μέιν επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας με αστραπές και κεραυνούς να σκίζουν τον ουρανό.

Χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν και οι δρόμοι έγιναν πολύ ολισθηροί και πολύ επικίνδυνοι σε πολλές μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με το NBC, όπως η Φιλαδέλφεια, η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη.

Το πιο έντονο χαρακτηριστικό αυτού του κύματος κακοκαιρίας είναι το χιόνι, που προβλέπεται στο ζενίθ του να ξεπεράσει τα 7,5 εκατοστά την ώρα.

Το λεωφορείο σχολικής ομάδας γυναικών μπάσκετ ακινητοποιήθηκε κοντά στο ξενοδοχείο όπου κατέλυαν οι παίκτριες, οι οποίες τελικά το έσπρωξαν για να ξαναμπεί στην πορεία του.

 

Σήμερα η καταιγίδα αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς κινείται προς τα βόρεια. Στην πόλη Sloatsburg έπεσαν 66 εκατοστά χιόνι μέσα σε ένα 24ωρο.

Σχεδόν 2.600 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς τα αεροδρόμια σε Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη και Νιούαρκ, Νίου Τζέρσι. Προβλήματα υπάρχουν και στις σιδηροδρομικές μεταφορές, με τα δρομολόγια μεταξύ Νέας Υόρκης και Βοστώνης να αναστέλλονται. Στο Νιου Τζέρσι καταγράφηκαν περισσότερα από 50 τροχαία.  Δάσκαλος που χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από σχολείο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Ακόμα δύο άνθρωποι νοσηλεύονται με δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στη Νέα Υόρκη.

Η πόλη Duxbury της Μασαχουσέτης βρίσκεται ξανά σε κλοιό πλημμυρών, μετά την καταστροφική νεροποντή που ισοπέδωσε τον κυματοθραύστη της.

Στο Μέιν, η Beach Avenue στο Kennebunk έχει κλείσει από την Παρασκευή και δεν αναμένεται να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία πριν από αύριο.

localStorage.clear();


Πηγή