Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σε όλα τα κράτη υπάρχει μέτωπο κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την πανδημία – Newsbeast

Μετωπική επίθεση κατά της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης άσκησε η ειδική εισηγήτρια της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είπε «βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απελπισία για να συνεχίζει να τυμβωρυχεί με τους νεκρούς του κορονοϊού». Τον κατηγόρησε, δε όχι μόνο για «μακάβρια μαθηματικά» αλλά και για «μπακαλίστικα» σε ότι αφορά την παρουσίαση των δημογραφικών στοιχείων, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δει «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο 9μηνο που δείχνουν ότι έχουμε λιγότερους θανάτους φέτος από το 2019». Μάλιστα ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση να εξηγήσει πως «στην Ισπανία, του φίλου σας Ιγκλέσιας, η επίσημη εθνική στατιστική υπηρεσία έδειξε ότι είναι 30.000 περισσότεροι οι νεκροί του κορονοϊού».

«Πουθενά στην Ευρώπη» είπε «κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν φέρεται όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την αρχή όχι μόνο δεν έβαλε πλάτη, αλλά δεν ψήφισε κανένα μέτρο, ούτε το επίδομα για τους γιατρούς…» νομίζεται είπε η Σοφία Βούλτεψη ότι μόνο «εσείς έχετε τις λύσεις απ’ όλο τον κόσμο» και ρώτησε «δηλαδή, τι λάθος έχει κάνει ο Πούτιν στη Ρωσία που σήμερα ανακοίνωσε ρεκόρ νεκρών και κρουσμάτων; Τι λάθος έχει κάνει η Μέρκελ που ανακοίνωσε σήμερα το ίδιο; Τι λάθος έχει κάνει ο Κόστα, ο σύντροφός σας στην Πορτογαλία; «αλλά εκεί καμιά αντιπολίτευση, όπως και σε όλες τις άλλες τις χώρες, δεν μιλάει έτσι όπως εσείς».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, επειδή αυτές οι αναφορές της προκάλεσαν τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τους είπε ότι «στην Γερμανία, δεν είναι ανόητοι οι Γερμανοί, που ψήφισαν όλοι μαζί, χριστιανοδημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοκοινωνιστές, φιλελεύθεροι και πράσινοι. Ούτε είναι ανόητοι οι Σουηδοί, που ψήφισαν τα μέτρα της πρασινοκόκκινης κυβέρνησης οι φιλελεύθεροι. Ούτε είναι ανόητο το Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, η Ισπανική Δεξιά που καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας, κατά της Κυβέρνησης Σάντσεθ και Ιγκλέσιας. Ούτε δεν είναι ανόητοι, οι σοσιαλδημοκράτες στην Αυστρία, που ψήφισαν τα μέτρα του δεξιού Καγκελάριου Κουρτς, μαζί με τους πράσινους. Όπως δεν είναι ανόητοι οι Εργατικοί στη Βρετανία, που υπερψήφισαν στις αρχές Νοεμβρίου τα μέτρα του συντηρητικού Μπόρις Τζόνσον και τον στήριξαν στα τέλη όταν υπήρχε ανταρσία μέσα στο ίδιο το κόμμα του και τον διευκόλυναν για να τα περάσει, αποχωρώντας από την αίθουσα. Τέλος δεν είναι ανόητα και τα τρία δεξιά κόμματα στην Ιταλία, δηλαδή ο Μπερλουσκόνι, το Forza Italia, η Lega του Βορά με τον Σαλβίνι και τα αδέρφια της Ιταλίας που ψήφισαν μαζί με τα κόμματα της αριστερής συγκυβέρνησης, δηλώνοντας ξεκάθαρα «Παραμένουμε στην αντιπολίτευση, δεν συγκυβερνούμε, αυτή όμως είναι μια ψήφος αγάπης για την Ιταλία».

Η ειδική εισηγήτρια της ΝΔ, αναφερόμενη στον Προϋπολογισμό του 2021 τόνισε πως «παρά την πρωτοφανή κρίση ο προϋπολογισμός του 2021 όχι μόνο δεν περιλαμβάνει κανένα φόρο, αλλά περιλαμβάνει νέες μειώσεις φόρων. Περιλαμβάνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό, επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στους πληττόμενους μέχρι τον Απρίλιο του 2021». Ειδικά για την Παιδεία η κυρία Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι «ολόκληρη η υφήλιος δίνει τη μάχη για να μην καταλήξει να είναι η εκπαίδευση ο μεγάλος χαμένος της πανδημίας. Η τηλεκπαίδευση μπήκε στη ζωή όλων των ανεπτυγμένων χωρών -δυστυχώς όχι όλων των χωρών- καθώς όμως πουθενά δεν χτίστηκαν νέα σχολεία, ούτε βρέθηκαν εναλλακτικές αίθουσες, διότι φοβούνται τους σεισμούς. Είναι πάρα πολύ απλό. Στην Ελλάδα καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες. Το 2020 προσλήφθηκαν σχεδόν 5.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί, διατέθηκαν επιπλέον κονδύλια για απολυμάνσεις» και όλα αυτά έγιναν χωρίς την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε «σε μεμψιμοιρίες και καταστροφολογία»

Η Σοφία Βούλτεψη, μάλιστα απέρριψε τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υστέρηση απόδοσης σε μαθητές του τεχνολογικού εξοπλισμού που απαιτείται για την παρακολούθηση των τηλεμαθημάτων λέγοντας πως «στην Γερμανία μόνο το 14% των μαθητών παρέλαβε τα laptop από το πολυσυζητημένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο αναφέρεστε συνεχώς. Και στην χώρα αυτή η έρευνα έδειξε πως το 62% των εκπαιδευτικών δεν διαθέτουν τις αναγκαίες τεχνολογικές γνώσεις» και πρόσθεσε πως στον Προϋπολογισμό για την Παιδεία προβλέπονται 5,6% έναντι 5,5%».

Τέλος, αναφερόμενη στις δαπάνες για την Εθνική ‘Αμυνα, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, υπογράμμισε ότι «για το 2021 είναι αυξημένες και είναι γύρω στα 5,5 δισεκατομμύρια έναντι 3,8 δισεκατομμύρια στον προϋπολογισμό του 2020. Και εξαιρουμένων των ανελαστικών δαπανών που ανέρχονται σε σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια από το συνολικό ποσό των 2,519 που αφορούν το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Και ελπίζω να μην υπάρχει κανείς σε αυτήν τη χώρα με όλα αυτά τα οποία έχουμε ζήσει που θα πιστεύει ότι δεν έχουμε ανάγκη να εξοπλίσουμε την άμυνά μας».


Πηγή