Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Σκρέκας: Οι νέες επιδοτήσεις στο ρεύμα για το Νοέμβριο -Θα απορροφούν το 90% των αυξήσεων

Τις νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οπως ανέφερε οι νέες επιδοτήσεις στο ρεύμα για το Νοέμβριο -Θα απορροφούν το 90% των αυξήσεων. Παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας τόνισε πως θα πρέπει να περιοριστεί η χρήση των ενεργοβόρων συσκευών 6-9 το απόγευμα.

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Ο κ.Σκρέκας ανακοίνωσε πως για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ, ενώ τόνισε «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αισχροκερδίσει σε βάρος των πολιτών, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας».

Η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα το Νοέμβεριο

Για όλες τις παροχές κυρίας και μη κυρίας κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχων:

  • έως 500 κιλοβατώρες θα είναι 238 ανά μεγαβατώρα και απορροφά το 90% της αύξησης
  • από 501 έως 1000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αν ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με το 2021 η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • για πάνω από 1000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι στα 50 ευρώ τη μεγαβατώρα
  • Στα 286 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και απορροφάται έως 100% η αύξηση.
  • Η ΔΕΠΑ εμπορίας θα δώσει επιδότηση 25 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και αφορά 700.000 καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδημάτων και παρόχων.

Πηγή