Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Σκρέκας: Φθηνή η προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει τις επιδοτήσεις στην ενέργεια | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φθηνή και αντιπαραγωγική» χαρακτηρίζει ο Κώστας Σκρέκας τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στήριξης ενόψει ανατιμήσεων στην ενέργεια, που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, «είναι φθηνή και αντιπαραγωγική η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μειώσει τον σημαντικό αυτό μηχανισμό στήριξης, που πρώτη η Ελλάδα ανακοίνωσε για τη νέα χρονιά ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Σκρέκα:

«Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ, για να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής σε σφοδρότητα διεθνής ενεργειακή κρίση. Η ενίσχυση διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τη διακύμανση των διεθνών τιμών ενέργειας και των τιμών ρεύματος στη χονδρική.

Είναι φθηνή και αντιπαραγωγική η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μειώσει τον σημαντικό αυτό μηχανισμό στήριξης, που πρώτη η Ελλάδα ανακοίνωσε για τη νέα χρονιά ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, που δίνεται αναλογικά με τα οικονομικά μεγέθη της χώρας για τον Ιανουάριο του 2022. Ας σταματήσει, λοιπόν, η αντιπολίτευση την αδιέξοδη μικροπολιτική, που δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο μας».

Φάμελλος-Πέρκα: «Μνημείο ανεπάρκειας οι εξαγγελίες της κυβέρνησης»

Νωρίτερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και Θεοπίστη Πέρκα χαρακτήρισαν ως «μνημείο ανεπάρκειας οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια». Μάλιστα υποστήριξαν ότι «από τις σημερινές ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Σκρέκα προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση 10 ευρώ/μήνα» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παραπλανά σκοπίμως και χωρίς ντροπή την κοινωνία αφού παρά τις πολλές τυμπανοκρουσίες στην πραγματικότητα οι επιδοτήσεις που ανακοίνωσε θα είναι πλέον χαμηλότερες για τα νοικοκυριά, ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής που θα εφαρμοστεί τον Ιανουάριο, θα είναι μεγαλύτερη».

Τέλος έκριναν ότι η κυβέρνηση «δεν ανακοίνωσε ούτε ένα μέτρο και για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για να καταλήξουν: «Υπεύθυνος για όλα τα χαράτσια στην ενέργεια είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται με διαγγέλματα στην τηλεόραση και κούφια συνθήματα. Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης. Κάθε μέρα που περνάει είναι ήδη αργά. Η ζημιά που κάνει η κυβέρνηση ΝΔ στην ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι ήδη ανεπανόρθωτη».


Πηγή