Τετάρτη , 8 Μάιος 2024

Σκόρπισαν τον θάνατο οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στο Παρατσινάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, όταν εξερράγη βόμβα σε ένα τέμενος της πόλης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη (τουλάχιστον 70). Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν.

Η έκρηξη στο σιιτικό τέμενος, στην πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν, έλαβε χώρα την ώρα που οι πιστοί συγκεντρώνονταν για την προσευχή της Παρασκευής, κοντά στην είσοδο των γυναικών στην κεντρική αγορά. Αυτή ήταν ακόμη μια επίθεση από τις πολλές το τελευταίο διάστημα, σε περιοχές που η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν σε επίθεση που έγινε τον προηγούμενο μήνα, σε ένα πολυσύχναστο ιερό των Σούφι, στο νότιο Πακιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση τότε είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο αριθμός νεκρών και τραυματιών έγινε γνωστός από τον τοπικό πολιτικό, Ικραμουλά Χαν. Ο βουλευτής της Παρατσινάρ, Σατζίντ Χουσάιν, σημείωσε ότι πριν από την έκρηξη είχαν ακουστεί πυροβολισμοί, ενώ πρόσθεσε ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι η επίθεση αυτή έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησής τους με την ονομασία «Γάζι», από το όνομα του ισλαμιστή ηγέτη που σκοτώθηκε από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας το 2007.


Πηγή