Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που οι Αρχές της Κίνας παίρνουν σηκωτό άνδρα για να τον πάνε σε κέντρο καραντίνας

Ενώ κυκλοφορούν αναφορές σχετικά με μια επικείμενη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Κίνα, ένα νέο βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει άτομα με προστατευτικές στολές να τραβούν έναν άνδρα για να τον πάρουν από το σπίτι του, καθώς αρνήθηκε να μεταφερθεί σε κέντρο καραντίνας.

Κίνα -Covid: Πεκίνο και Σεντζέν χαλαρώνουν περιορισμούς -Nέα πολιτική κατά της επιδημίας

Κίνα: Μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, κανένας θάνατος για 5ο συνεχόμενο 24ωρο

Οι εικόνες που αποτυπώνονται στο βίντεο θυμίζουν τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Κίνα για την ανάσχεση της πανδημίας και που οδήγησαν τον κόσμο στους δρόμους, σε πρωτοφανείς διαδηλώσεις κατά των περιορισμών και της λογοκρισίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Δείτε το βίντεο:

Τραβούν με το ζόρι άνδρα στην Κίνα, για να τον πάνε σε κέντρο καραντίνας

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί σε σπίτι στην Χανγκτσόου, την πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Τσετσιάνγκ, στα ανατολικά της χώρας.

Ο άνδρας βρίσκεται ξαπλωμένος, σκεπασμένος με κουβέρτες, ενώ οι αξιωματούχοι τον τραβούν βίαια για να τον πάρουν με το ζόρι σε κέντρο καραντίνας.

«Μην με σπρώχνετε», φωνάζει ο άνδρας ενώ τον παίρνουν με τη βία από το σπίτι του.

Παρά τις εξαγγελίες για χαλάρωση των μέτρων, φαίνεται ότι οι Αρχές της Κίνας εξακολουθούν να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, στο πλαίσιο της στρατηγικής «μηδενικής Covid».

Οι δύο άνδρες με τις στολές φωνάζουν, σύμφωνα με την DailyMail: «Βάλε τη μάσκα σου», ενώ τραβούν τον άνδρα από τα χέρια και εκείνος προσπαθεί να κρατηθεί από τον καναπέ. «Μην με σπρώχνετε, τρελαθήκατε;», φωνάζει, απελπισμένος.

Τελικά, τον παίρνουν από τον καναπέ και τον απομακρύνουν από το σπίτι. Δεν είναι γνωστή η τοποθεσία στην οποία μεταφέρθηκε. Η γυναίκα που καταγράφει τη σκηνή φωνάζει ζητώντας από τις Αρχές να μην είναι τόσο βίαιες.

Πάντως, κάποιες πόλεις της Κίνας -μεταξύ αυτών το Πεκίνο- έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν κάποιους κανόνες για την ανάσχεση της πανδημίας, όπως την απαίτηση για αρνητικό τεστ για την είσοδο σε δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ οι Αρχές ανακοινώνουν μείωση των κρουσμάτων.


Πηγή