Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σοκαριστκό βίντεο από τις φωτιές στην Ισπανία: Οι φλόγες «τύλιξαν» τον εκσκαφέα, ο οδηγός έτρεχε να σωθεί

Ένας Ισπανός πέρασε κυριολεκτικά ξυστά από τον θάνατο, προσπαθώντας να προστατεύσει την πόλη του από τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πόλη Τάμπαρα της περιοχής Ζαμόρα. Οι κάτοικοι προσπαθούν ολόκληρη την ημέρα να εμποδίσουν τη φωτιά από το να φτάσει στα σπίτια και τις καλλιέργειές τους. Όπως φαίνεται στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση, ένας άνδρας καταφέρνει μετά βίας να ξεφύγει από τις φλόγες, την ώρα που προσπαθεί απεγνωσμένα να σκάψει μια τάφρο με τη βοήθεια εκσκαφέα για να σταματήσει την πυρκαγιά.

Θανατηφόρος καύσωνας σαρώνει την Ευρώπη -Τουλάχιστον 1.000 νεκροί, τεράστιες φωτιές και θερμοκρασίες ρεκόρ

Ο καύσωνας αργολιώνει την Ευρώπη: Προειδοποιήσεις για «ζέστη σαν από την Αποκάλυψη» στη Γαλλία

Τελικά, οι φλόγες τύλιξαν τον εκσκαφέα που οδηγούσε ο Άνχελ Μάρτιν Αρτζόνα, αναγκάζοντάς τον να τρέξει για να σωθεί, σβήνοντας ταυτόχρονα τις φλόγες από τα ρούχα του. Πλάνα της ισπανικής El Pais τον δείχνουν να οδηγεί γρήγορα το γεωργικό μηχάνημα πριν κάνει μια στροφή κοντά σε έναν φράχτη. Δευτερόλεπτα αργότερα το όχημα εξαφανίζεται, περικυκλωμένο από πυκνές φλόγες και καπνό.

Ο Αρτζόνα κατάφερε να ξεφύγει από τις φλόγες, όχι, όμως, εύκολα. Σκόνταψε την ώρα που έτρεχε για να γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα, αλλά συνέχισε να τρέχει, με το παντελόνι του να καίγεται και έναν πυροσβέστη, ο οποίος φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, να τον ακολουθεί.

Ισπανία: Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στη Ζαμόρα -Έχουν εκκενωθεί 14 χωριά

Ο Αρζόνα, ιδιοκτήτης μιας αποθήκης με οικοδομικά υλικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο με σοβαρά εγκαύματα μετά τη δραματική του απόδραση, δήλωσε στο Reuters ο φίλος του, μηχανικός Χουάν Λοζάνο.

«Θα μπορούσε να είχε κάψει τα πάντα, απολύτως τα πάντα. Αυτό δεν συνέβηε επειδή υπάρχουν καλοί επαγγελματίες και άνθρωποι που έχουν κότσια να μας προστατεύσουν”, είπε ο Λοζάνο.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε όλη τη νότια Ευρώπη καθ’όλη τη διάρκεια της Δευτέρας, καθώς ο καύσωνας οδήγησε τους ανθρώπους στο κυνήγι για σκιά και ενίσχυσε τους φόβους για την κλιματική αλλαγή.

Μέχρι στιγμής, οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει δύο ανθρώπινες ζωές στη Ζαμόρα. Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι ένας 62χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, ενώ τη Δευτέρα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρήκαν τη σορό ενός πάστορα. Εξαιτίας της φωτιάς έχουν ήδη εκκενωθεί 14 χωριά στην περιοχή.


Πηγή