Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Σούζαν Χαρτ: Βρέθηκε νεκρή η πρώην γραμματέας του ΟΗΕ που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου στην Τέλενδο

Τραγικό φινάλε είχε η αναζήτηση της Σούζαν Χαρτ, η οποία ήταν εξαφανισμένη από τις 5 Απριλίου κι εντοπίστηκε σήμερα σε δύσβατη χαράδρα στην Τέλενδο.

Η 75χρονη Βρετανή Σούζαν Χαρτ, η οποία αγνοείτο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, εντοπίστηκε νεκρή σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου σε δύσβατη περιοχή Αγία Τριάδα στην Τέλενδο.

Η πρώην γραμματέας του ΟΗΕ μετά του συζύγου της, ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα και διέμεναν στην Κάλυμνο. Την παραμονή της Πρωτομαγιάς αποφάσισαν να μεταβούν στην Τέλενδο για πεζοπορία και αναρρίχηση, Όταν έφτασαν η Χαρτ που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας επέλεξε να περιμένει τον σύζυγό της κι έναν φίλο τους σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα όσο εκείνοι θα έκαναν αναρρίχηση. Ωστόσο, τα ίχνη της χάθηκαν κι έκτοτε ξεκίνησε η αναζήτησή της που ολοκληρώθηκε σήμερα με τη σορό της να εντοπίζεται σε δύσβατη περιοχή και να ανασύρεται από δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

«Τα σκυλιά μας έχουν εντοπίσει το σημείο στην Τέλενδο σε μία απόκρημνη πλαγιά. Η γυναίκα πήγαινε τα τελευταία 10 χρόνια για διακοπές με τον σύζυγό της, την ήξεραν την περιοχή. Είχε πάει ο σύζυγός της με μία ομάδα για αναρρίχηση και την είχαν αφήσει να περιμένει σε μία ταβέρνα. Χαθήκαν όμως και αντί να έρθουν στη μία που της είχαν πει, ήρθαν στις πέντε. Περιφερόταν στο λιμάνι», ανέφερε ο Γιάννης Ζούνης, Προέδρος Εθελοντικής ομάδας Έρευνας και διάσωσης Αnubis Rescue Team.


Πηγή