Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Σπάνια εμφάνιση της Σίσσυς Παυλοπούλου με αφορμή εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

Με την παρουσία της συζύγου τού Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυς Παυλοπούλου, μια από τις πραγματικά σπάνιες που πραγματοποιεί, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος νέων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας την 8η Μαρτίου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Σίσσυ Παυλοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Τη γυναίκα τη θεωρώ και είναι ίση με τον άνδρα. Δυστυχώς όμως, ακόμα και σήμερα υπάρχει ανάγκη αγώνων για να κατακτήσει η γυναίκα αυτή την ισότιμη παρουσία. Αυτό όμως δεν εξαρτάται μόνον από την ίδια, αλλά από ολόκληρη την κοινωνία. Είμαστε κάτι παραπάνω από το μισό της κοινωνίας, προσφέρουμε πάρα πολλά και κυρίως την μητρότητα και η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι ανάλογη».

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο πραγματικός χαρακτήρας της 8ης Μαρτίου, μπορεί να είναι άγνωστος σε πολλές γυναίκες, γιατί ακριβώς έχει διαστρεβλωθεί το νόημά της, ο αγωνιστικός, διεκδικητικός χαρακτήρας της επετείου», και πρόσθεσε: «Σήμερα, η γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων «διπλά δεσμά πρέπει να σπάσει». Η συλλογική, ριζοσπαστική δράση των γυναικών, είναι στοιχείο για να ανοίξουν δρόμοι στη λαϊκή πάλη, μπροστά στις σύγχρονες συνθήκες όπου ξεδιπλώνεται η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών συμμάχων της απέναντι στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού μας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του συλλόγου νέων καλλιτεχνών Πάτρας, Έφης Αναλυτή, ενώ κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η διευθύντρια της ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, Αθηνά Χριστοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στα γυναικεία πορτρέτα, που όπως είπε, «βρίσκονται παντού, στις ζωές όλων μας».


Πηγή