Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Σπαραγμός στα κοιμητήρια Θέρμης στην ταφή του Γιώργου Λυγγερίδη -«Αθάνατος» φώναζαν οι συνάδελφοί του [βίντεο]

Στην τελευταία του κατοικία στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι τον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη.

Ο νεαρός αστυνομικός έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη, στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Για 20 ολόκληρες ημέρες έδωσε τη δική του μάχη στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας στην Αθήνα, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Νωρίτερα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης μέσα σε κλίμα οδύνης. Το «παρών», εκτός από συγγενείς και φίλους του 31χρονου αστυνομικού, έδωσαν απλός κόσμος, συνάδελφοί του, αλλά και πρόσωπα από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Στην κηδεία παρέστησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκλόνισε η μητέρα του Γιώργου Λυγγερίδη στην κηδεία: Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του «Λύγγε»

Θεσσαλονίκη: Η τεράστια πομπή που συνόδευσε τον Γιώργο Λυγγερίδη στην τελευταία του κατοικία [βίντεο]

Η τελετή ολοκληρώθηκε στις 15:00 και στη συνέχεια η πομπή με τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη αναχώρησε, μέσα σε χειροκροτήματα, για τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Απέραντη θλίψη στην κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα αποδίδοντας τιμές. Μετά από κάθε πυροβολισμό η λέξη «Αθάνατος» ηχούσε στην ατμόσφαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού τον συνόδευσαν από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην τελευταία του κατοικία, στα κοιμητήρια Θέρμης, με μια μεγάλη πομπή από περιπολικά, δίκυκλα και κλούβες.

Εικόνες από τα κοιμητήρια Θέρμης:


Πηγή