Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σταϊκούρας: Η ψήφιση των μέτρων είναι δεσμευτική για τη χώρα

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα γίνει «δεκανίκι» στην κυβερνητική αναποτελεσματικότητα και αποτυχία, τονίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News προσθέτει ωστόσο πως η ψήφιση των μέτρων από την κυβερνητική πλειοψηφία αποτελεί δέσμευση για τη χώρα και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων και δανειστών, «επιδιώκοντας, στην πορεία, την αλλαγή πτυχών του προγράμματος».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης «αποδεικνύεται ότι δεν έχει την αίσθηση της επίδρασης του παράγοντα “χρόνος” στην οικονομία», ενώ προσθέτει λέγοντας ότι «η θέση της ΝΔ είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί».

Για το αίτημα του κόμματός του για πρόωρες εκλογές σημειώνει ότι η εξέλιξη της αξιολόγησης και το περιεχόμενό της «δεν αποτελούν το κυρίαρχο επιχείρημα επί του οποίου εδράζεται το αίτημα της ΝΔ για εκλογές», ενώ θέτει το ρητορικό ερώτημα: «Γιατί ακόμη και αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, σε όλα τα πεδία άσκησης πολιτικής, θα εκλείψει;».


Πηγή