Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση στην Κύπρο

«Τον Φλεβάρη θα “κουρέψουμε” την κυβέρνηση Αναστασιάδη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Λευκωσία, στο κλειστό στάδιο που φέρει το όνομα του αείμνηστου πατέρα του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο υποψήφιος πρόεδρος χαρακτήρισε «συμβόλαιο τιμής» με τον κυπριακό λαό το πρόγραμμα διακυβέρνησής του.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προέδρου και ανθυποψηφίου του, Νίκου Αναστασιάδη, τον οποίο κατηγόρησε για «αναξιοπιστία και για κακούς χειρισμούς». Χαρακτήρισε τον κ. Αναστασιάδη «ανήμπορο και ανίκανο να κυβερνήσει».

Βολές εξαπέλυσε και εναντίον της πολιτικής του ΑΚΕΛ, τόσο στην οικονομία, αλλά και στο Κυπριακό.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, απάντησε στις δηλώσεις Αναστασιάδη για «τα λεφτά της μαμάς», λέγοντας: «Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μία οικογένεια που μου δίδαξε πολλά. Ότι η προσφορά προς την πατρίδα δεν είναι δικαίωμα, αλλά καθήκον. Ότι οι ηθικές αξίες της τιμιότητας και της ανιδιοτέλειας είναι τρόπος ζωής. Μεγάλωσα δίπλα σε ανθρώπους που πίστευαν και πιστεύουν πραγματικά στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας».

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι είναι περήφανος για τα όσα «η οικογένειά του έχει προσφέρει στον τόπο και στο λαό».

Για τον Σταύρο Μαλά, τον οποίο στηρίζει το ΑΚΕΛ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια «η οποία μας οδήγησε στη χρεοκοπία».

«Ακόμη και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έχει πει δημόσια πως ο Σταύρος Μαλάς “δεν μπορεί να πιέσει το ΑΚΕΛ για κανένα θέμα” – μα πώς τότε θα κυβερνήσει; Πως θα διαπραγματευτεί με την Τουρκία;» διερωτήθηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ανέφερε ότι εφόσον εκλεγεί θα κυβερνήσει με ικανούς εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες. «Με τα ικανά στελέχη των δυνάμεων της Αλλαγής. Αλλά πάνω απ’ όλα, με τη δύναμη της γενιάς μας θ’ αλλάξουμε την Κύπρο τον Φλεβάρη και θα φέρουμε καλύτερες μέρες στον τόπο και στο λαό μας», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

localStorage.clear();


Πηγή