Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Στην Κύπρο σήμερα ο Τσίπρας: Πρώτο τετ α τετ με Χριστοδουλίδη

Δυο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα τη Λευκωσία και θα δει πρώτος μετά τη νίκη του στις εκλογές το νέο Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε στον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών το Κυπριακό λέγοντας ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια μετά τις εκλογές για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα θα ενημερώσει τον Κύπριο Πρόεδρο για το κλίμα που επικρατεί στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα στη συνάντηση με τον κ. Μπλίνκεν αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει τόσο για τη διασύνδεση των ελληνοτουρκικών και των ευρωτουρκικών σχέσεων, όσο και για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και την οριοθέτηση ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας με γειτονικές χώρες, με την Κύπρο στο τραπέζι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό στη γειτονική χώρα καθώς εκτιμά οτι το μομέντουμ πρέπει να αξιοποιηθεί από την ελληνική πλευρά.

Οι επαφές Τσίπρα στην Κύπρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται την Κύπρο προσκεκλημένος στην εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο Βάσο Λυσσαρίδη, πρώην πρόεδρο της ΕΔΕΚ, που διοργανώνει ο δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους ενώ θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία.

Εκτός από τον νέο Πρόεδρο, θα δει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη που έχασε στις εκλογές στον δεύτερο γύρο, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα καθώς ήδη όλοι κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς καθώς επίσης θα δεχθεί τις τελικές εισηγήσεις για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους πλειστηριασμούς, την οποία θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα.


Πηγή