Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Στην τελική ευθεία το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Δράσεις, συζητήσεις, παιδότοπο, αλλά και μουσικές περιλαμβάνει το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 5η χρονιά, στο πάρκο Ματσόπουλου στην πόλη των Τρικάλων, στις 7 και 8 Ιουλίου, με είσοδο ελεύθερη και γενικό μήνυμα «Ώρα να σηκώσουμε κεφάλι».

Όπως τονίστηκε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της Ανοικτής Συνέλευσης για το Φεστιβάλ, με σημαντική και συμβολική την παρουσία και πρόσφυγα από το camp του Ατλάντικ, το φεστιβάλ αποτελεί απάντηση στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, στην άνοδο των ρατσιστικών, ξενοφοβικών, ακροδεξιών ρευμάτων, στον πόλεμο, στην ένταξη των προσφύγων στις κοινωνίες, αλλά και στην απάντηση των πολιτών και των κινημάτων στη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι διοργανωτές ανέφεραν, επίσης, ότι «με όση δύναμη έχουμε λέμε όχι στον ρατσισμό, στις διακρίσεις, στην εκμετάλλευση, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως επισημάνθηκε, το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων, «δεν είναι μόνο η φωνή που αντιστέκεται και που υπερασπίζεται τα σπουδαία της κοινωνίας και της ανθρωπότητας, αλλά είναι και η επικοινωνία, η εμπειρία του να προσπαθούμε μαζί, να ενώνουμε τις φωνές μας, να γιορτάζουμε τον αγώνα μας».

Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, θα χαρίσει και σπουδαίες καλλιτεχνικές στιγμές, στις 7 και 8 Ιουλίου, με τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Φοίβο Δεληβοριά, με δύο συναυλίες. Επίσης, περιλαμβάνει θεματικά εργαστήρια, κεντρικές συζητήσεις για τις διεθνείς εξελίξεις, την άνοδο της ακροδεξιάς και την εμφάνιση ρατσιστικών και φασιστικών μορφωμάτων, για τον εργασιακό μεσαίωνα και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Στο θέμα θα παρέμβει, επίσης και μέλος της συλλογικότητας «ΛΑΝΤΖΑ» από τη Λάρισα, ενώ θα αναλυθούν ζητήματα, όπως «το άβατο των Μετεώρων» και «οι πρόσφυγες στα Τρίκαλα και η τοπική κοινωνία».

localStorage.clear();


Πηγή